Laurence Fournier Beaudry & Nikolaj Sørensen slog dansk rekord, da de i weekenden placerede sig på 9. pladsen ved EM i Stockholm. Aldrig før har et dansk isdansepar placeret sig i top 10, og parret besidder da også rekorden med den højeste danske pointscore i isdans. Danserne bemærkede sig især med deres stærke tekniske løb, der sikrede dem 9. pladsen i både den korte og den frie dans.

Parrets mål for sæsonen var at opnår 60 point i kort program, 90 point i det frie program og en placering blandt de 12 bedste ved EM, og disse mål har de så sandelig indfriet. Så måske skal målet om en top 15-placering ved VM justeres en smule efter den fremragende præstation i Stockholm?

Laurence og Nikolaj er selv rigtig glade for dette EM. De udtaler: ”Vi fik skabt opmærksomhed omkring vores dans og fik publikum til at bemærke os.” ”I det frie program må jeg indrømme, at jeg var nervøs. Jeg stræber så meget efter at løbe perfekt, i stedet for bare at løbe som vi har trænet det igen og igen, så jeg bliver nervøs for at fejle”, siger Nikolaj.

For Nikolaj er det kulminationen på mange års hårdt arbejde på flere kontinenter med 4 forskellige partnere, indtil han fandt sammen med canadiske Laurence i 2012 og bosatte sig i Montreal, Canada. Her træner parret 26 time om ugen med det stærke trænerteam Marie France Dubreuil / Patrice Louzon, ligesom Nikolaj supplerer økonomien med trænerjobbet i klubben.

Parret træner på isen med EM-guldvinderne Gabriella Papadakis & Guillaume Cizeron og det spanske par Sara Hurtado & Adria Diaz, der blev nr. fire. For Laurence og Nikolaj har det også betydning for deres store fremgang.

”At have så højt kvalificerede par omkring sig hjælper meget i den daglige træning, både som motivation og som inspiration. Men vi er begge perfektionister, der arbejder virkelig hårdt, og vi stræber hele tiden efter at blive bedre og vise verden, hvad vi kan præstere”, siger Laurence og Nikolaj.

Nu gælder det VM i Shanghai, hvor parret indtil videre er det eneste danske kort. ”Nu har vi tid til at zoome ind på de ting, som vi skal forbedre til VM, hvilket er vores performance. Teknisk er vi ret stærke. Vi fik den fjerde bedste tekniske score i kort programmet, og i den frie dans mistede vi bare en level på twizzles og resten gik som planlagt, ” siger det glade par.