Det var en glædens dag på Østerbro i dag, hvor Skøjteklub København og Kjøbenhavns Skøjteløberforening (Ishockey) kunne fejre åbningen af den nye Østerbro Skøjtehal.

13 lange år er der gået, siden den gamle hal ved Parken blev revet ned, hvor SKK er lykkedes med at videreføre klubbens aktiviteter i en boblehal med is, men uden mange andre faciliteter til klubbens løbere. De to klubber nedsatte i sin tid en fælles arbejdsgruppe, der har arbejdet utrætteligt i hundredevis af timer for at få en ny hal igennem på Københavns Rådhus. Det har også resulteret i et rigtig godt samarbejde mellem de to klubber, som skal videreføres i de nye rammer.

I dag står nu en moderne skøjtehal på Gasværksgrunden med masser af lys strømmende ind fra de store vinduer. Med et stort fælles klubrum, køkkener, styrketræningsrum, danserum og en stor multisal med en kæmpe skærm. Multisalen skal bl.a. bruges til fællesspisninger og andre sociale aktiviteter, ligesom salen kan anvendes som træningsfacilitet.

 

Københavns overborgmester Lars Weiss og Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde klippede snoren over til skøjtehallens indgang. Begge holdt derefter en kort tale inde på isen, hvor Lars Weiss bl.a. sagde, at ordet ‘midlertidig’ har fået en helt ny betydning.

 

Tidligere formand i SKK, Mette Roer, har været en af de helt store kræfter i haludvalget, og hun var tydelig glad og stolt i dag over resultatet. Københavns Overborgmester Lars Weiss fortalte DSU’s udsendte, formand Camilla Lyngsø og næstformand Mariann Vasbo, at for ham var det vigtigt, at det også er lykkedes at få faciliteter til et blomstrende klubliv.

 

Formand Casey Ravindran og tidligere næstformand Sophie Soneff glæder sig over fremmødet på den store dag – og selvfølgelig over de gode faciliteter for klubbens mange skøjteløbere.

 

 

 

Foto og tekst: Mariann Vasbo