Hurtigløberne rejser verden rundt i disse måneder for at deltage i World Cups, og det er svært at nå at få visum-blækken i passene tørt, inden næste afrejse. I november var det Nagano, Japan, og tidligere på måneden var det Atana, Kazakhstan. I denne uge er de tilbage på mere kendt is i Heerenveen, Holland, hvor de har klaret sig rigtigt godt.

Elena Rigas blev nr. 9 i Astana i Mass start og i Heerenveen nr. 7 i samme disciplin. Med de to første World Cups i Asien, der dog ikke gik optimalt, giver det hende alligevel en nuværende World Cup placering som nr. 12. Når der udtages løbere til OL, vil det være de 24 bedst placerede, så Elena ligger rigtigt godt lige nu.

Elena profil billede 4cm (Jesper Carlsson)

Viktor Hald Thorup har kørt en 7. og 8. plads hjem på Mass start, men fik også en sløj start i Asien. Han ligger nu på en samlet 17. plads, men også her udtages top 24 til OL. Viktor har sikret sig opmærksomhed med årets 21. hurtigste tid på 5000 meter i World Cuppen. Og faktisk har han også leveret et løb med den 15. hurtigste tid, men dette løb blev han diskvalificeret fra, fordi han havde glemt sin tidstagnings chip. Så også i denne disciplin ligger Viktor indenfor OL-kravet, idet han har 21. pladsen på World Cuppen p.t.

Viktor Hald 4cm (DESGphoto)

Følg med på Facebook, hvor hurtigløberne er godt til hele tiden at opdatere deres egen side.