Ved årets Sjællandsmesterskaber bed dommerne især mærke i, at performance generelt er øget hos de danske løbere. ”Det var så positivt at se mange programmer med stor indlevelse og musikforståelse, især skinnede det igennem i Springs-rækken, hvor vinderen Elena Jensen, HI, og Diana Tolkach, HKF, begge leverede super programmer med en høj performance”, siger ISU dommer Lone Amstrup, der sad i panelet under SM.

Et andet lyspunkt fra dommersæderne var piruetterne i de små rækker, hvor man kan se en stor udvikling hos løberne, hvilket giver god bund for de mere krævende piruetter senere hen.

 

Maia Sørensen på højt niveau
Et af konkurrencens absolutte højdepunkter var Maia Sørensen, HI, der suverænt vinder Novice rækken med en margin på 19,2 point, og præsterede to virkelig gode programmer med høje score i både komponenter og elementer. Udover flere forskellige trippel spring inkluderede programmerne både 2Axel og 3Tåloop i kombinationer, og piruetterne har helt op til level 3. Samtidig satte Maia nye danske rekorder både i kort program og samlet for Novice.

 


Fra 4. til 1. pladsen

Ellen Garver Danielsen, TSK, blev et andet højdepunkt. Ellen lykkedes ikke rigtigt i det korte program, hvor hun indtog 4. pladsen. Måske det var hjemmebanefordelen og publikums opbakning, der gjorde Ellen stærk i det lange program, hvor hun gennemførte et rigtig flot friløb med et program, der passer godt til hende som løber. Det er godt gået, at tage guldet med hjem, når der skal rykkes fra en 4. plads, og det var velfortjent.

 

De yngste løbere duperede dommerpanelet
Hele dommerpanelet sad med de store smil på læberne, da de dømte Cubs-rækken. Disse fire 9-årige piger havde alle gode programmer og viste stor indlevelse, især Nataly Pedersen, TSK, levede sig helt ind i musikken. Og så er det altid befriende at se de små løberes glæde ude på isen.

Samlet set var det en god weekend med mange gode oplevelser i Taarnby Skøjte Klub, der var gode værter hele weekenden.

Alle resultater

MEDALJER

Cubs 1. Natalee Rasmussen
2. Sara Købke Lauritzen
3. Nataly Pedersen
TSK
GKF
TSK
24,97
22,62
21,80
Springs 1. Elena Jensen
2. Diana Tolkach
3. Isabella Bobek
HI
HFK
GFF
33,03
29,07
24,83
Debs 1. Anna Flora Colmor Jepsen
2. Julie Vestergaard
3. Emma Gram Johansson
GKF
HKF
HKF
75,25
62,76
62,38
Novice 1. Maia Sørensen
2. Keesha Buus
3. Louise Vestergaard
HI
HI
GKF
101,18
81,98
73,46
Junior H 1. Linus Colmor Jepsen GSF 93,54
Junior D 1. Ellen Garver Danielsen
2. Camilla Grue
3. Caroline Overskov Christoffersen
TSK
GSF
HSK
92,63
88,52
83,12