Åbent brev til politikerne i Tårnby Kommunalbestyrelse

I går blev det offentliggjort, at kommunalbestyrelsen i Tårnby har valgt at lukke Kastrup Skøjtehal med virkning fra 1. januar 2023.

Beskeden kom som et chok for Tårnby Skøjteklub og Ama’r Jets – de daglige brugere af hallen – der fuldstændig intetanende fik meddelelse om beslutningen. Beslutningen kom uden høring eller vurdering af mulighederne for eventuelt at sætte energiforbruget ned.

Danmarks Ishockey Union (DIU), Dansk Skøjte Union (DSU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) vurderer, at beslutningen reelt betyder et farvel til ishockey- og skøjtesporten i Tårnby og Kastrup og dermed også 500 børns foretrukne fritidsaktivitet. En aktivitet, der hver anden weekend afholder alkoholfri diskoteker, og som er et tilløbsstykke for byens unge – i øvrigt 100 procent drevet af frivillige forældre

Uden is er det fuldstændig umuligt at holde interessen ved lige frem til 2026, hvor kommunen har til hensigt at starte processen med at bygge en ny skøjtehal.

Det skal understreges på det kraftigste, at både DIU, DSU, DIF og de to klubber, der bruger skøjtehallen i Kastrup, har den dybeste respekt for de stigende energipriser. Alligevel kommer de tre organisationer og to klubber med et samlet og kraftigt opråb til politikerne i Tårnby:

 

1: Tænk i helhed og giv skøjtehallen i Kastrup en reel og ekstra chance! Husk at op mod 500 af kommunens børn og unge ugentligt bruger skøjtehallen på to sportsgrene som beviseligt er sunde for både hjerne og helbred.

Hvor skal de børn og unge nu bruge deres fritid og kan de reelt ikke risikere at blive en større udgift for kommunen, når deres idrætsfacilitet lukker ned?

 

2: Giv organisationer og klubber tid og lov til at komme med et fair og gennemarbejdet løsningsforslag på, hvordan man kan drive skøjtehallen videre.

Lukning af skøjtehallen har ikke været med i kommunens sparekatalog, men er uden varsel og uden information til brugerne inkluderet for 2-3 uger siden, så hverken Ama’r Jets eller Tårnby Skøjteklub har haft en reel mulighed for at levere en handlingsplan, der kunne indeholde en eventuel energibesparelse og dermed nedsatte udgifter for kommunen.

I går mødte cirka 100 medlemmer, forældre og andre interessenter op til møde i Kastrup Skøjtehal i håbet om at få kommunalbestyrelsen til omgøre den drastiske beslutning. Der blev debatteret i en konstruktiv og god tone og i håbet om en ekstra chance.  

– Forhåbentlig får skøjtehallen en chance mere. Vi begræder beslutningen, såfremt den bliver gjort gældende på næstkommende byrådsmøde tirsdag i næste uge. Skøjtesporten er en del af Tårnby, hvor ledere og forældre i flere årtier har gjort et kæmpe stykke arbejde for at holde en stor del af områdets børn og unge i gang med en sund fritidsaktivitet, lyder det samlet fra

Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund

Camilla Lyngsø, formand for Dansk Skøjte Union

Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union