Set i lyset af udviklingen med den hastige smitte spredning og Statsministerens henstilling til at tage inddæmningen af smitten seriøst, har bestyrelsen i samråd med Aktivitetsudvalget og Teknisk Udvalg her til aften besluttet at aflyse Friløbskonkurrencen. DSU aflyser hermed alle aktiviteter afholdt af Dansk Skøjte Union; foreløbig indtil 30. april. Det betyder, at også Synkro Camp og Danskate-samlingen er aflyst.

I samfundet er der de sidste par dage indført utallige restriktioner, bl.a. er der foretaget aflysninger af et utal af arrangementer uanset deltagerantal. Statsministeren har netop her kl. 20.30 sat endnu mere drastiske tiltag i gang, ligesom der opfordres til, at arrangementer med mere end 100 deltagere aflyses.

Her til aften har vi modtaget en mail fra Frederikshavn Kommune, der pålægger idrætsforeningerne i kommunen om kun at afholde de absolut nødvendige møder, træninger og forsamlinger, og at nødvendige kampe og turneringer afvikles uden publikum. Friløbskonkurrencen ville derfor ikke kunne afvikles med publikum, men kun række for række, uden den særlige stemning som klubberne giver netop denne, sæsonens sidste konkurrence.

Vi valgte i går at give officials og løbere mulighed for at trække sig fra konkurrencen, så vi fik et overblik over, hvor mange der ønsker at gennemføre. Fire officials i dommerpanelet har trukket sig fra konkurrencen, den ene er i karantæne. Alene dette gør, at vi ikke har den fornødne kapacitet til at gennemføre konkurrencen. Vi har også modtaget aflysninger fra knap 40 løbere, heriblandt har en klub trukket alle sine løbere. En anden klub må muligvis trække alle sine løbere i morgen, fordi de ikke har en træner med. Vi ved derfor, at rigtig mange løbere stadig ser frem til konkurrencen, og vi er meget kede af at skuffe dem med denne beslutning, som vi har truffet på baggrund af alle ovenstående betragtninger.

For at vi kan tilbagebetale deltagergebyrer bedes alle tilmeldte løbere til Friløbskonkurrencen og Synkro Camp inden 31. marts maile til unionens kontor på office@danskate.dk med nedenstående oplysninger. Har man allerede meldt afbud til unionens kontor, så skal man IKKE sende en ny mail.

  • Arrangement
  • Navn
  • Række
  • Licens
  • Bank konto, hvortil deltagergebyret kan tilbageføres