De danske speed skatere Elena Møller Rigas, Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt er kommet sig over den værste jetlag, og har gode træninger før deres Mass start lørdag den 24. februar. Dagene går med to træningspas, et på is og et på enten cykel eller i fitness lokalet. Ellers står den på afslapning i OL byen, hvor der er mulighed for at få tiden til at gå med at se andre atleter i aktion på TV, spille diverse spil i det store “Recreational Center” eller mødes med andre bekendte i OL byen. Måltiderne indtages i den kæmpe store Food Court, der er åben 24 timer i døgnet og har retter fra køkkener over hele verden.

Løberne er sammen med træner Jesper Carlson indkvarteret sammen i en lejlighed i OL-byen, hvor deres tilrejsende familier må bo op til 30 km udenfor byen. Man skulle tro, at de også fik tid at se lidt af de mange spændende konkurrencer, men det tager tid at komme rundt til de forskellige events, og der skal selvfølgelig være fokus på træningerne. Indtil nu har åbningsceremonien været en af de største oplevelser, men holdet håber at kunne komme ind og heppe på de danske curlingkvinder og -herrer senere på ugen.

Vores løbere stiller op i kategorien Mass Start, hvilket er en helt ny OL-disciplin indenfor Long Track. Her har vi en særlig fordel, fordi løberne kommer fra Inline, hvor massestart i mange år har været en helt gængs løbsform. Både semifinalerne og finalerne foregår på OL’s næstsidste dag, lørdag den 24. februar. Eurosport sender finalerne direkte.

De danske atleter poster løbende billeder og tekst på DIF’s Olympiske Sociale Væg, og den er sjov at følge med på. Og du kan også følge med i mange sjove opslag og video’er på @danmarktilol på Facebook og Instagram, ligesom Viktor, Stefan, Elena og Jesper selv lægger ting på deres Facebook sider.

Speed Skaterne lægger også billeder op på @speedskatingdanmark, som kan følges via Facebook.

Alle fotos: Lars Møller