Speed Skaterne placerede sig alle i top 24 i massestarten ved World Cup’en i Heerenveen, og det er netop massestarten, at vi satser mest på i forhold til OL. Adgangskravet til OL bliver en placering blandt de 24 i toppen af World Ranking Listen, når det sidste af de fire kvalifikationsstævner er kørt. Derfor er en plads i top 24 hele tiden omdrejningspunktet for speed skaterne i massestarten.

Massestart med op- og nedture
Bedst placeret i Heerenveen blev Elena Rigas med en 7. plads, men kort efter løbet blev placeringen nedgraderet til 16. pladsen – altså sidst i finalen. Årsagen var en diskvalifikation baseret på, at Elena skulle have ramt polakkens skøjte. Både Elena og landstræner Jesper Carlson var meget ærgerlige over dette, men dommerne har altid det sidste ord, og vi må affinde os med dommen, selvom Elena ikke er enig i forseelsen.

Stefan Due Schmidt klarede sig bedst af vores to herrer, idet han løb sig til 12. pladsen i finalen, hvorimod Viktor Hald Thorup desværre ikke placerede sig blandt de 8 bedste i seminalen, og derfor ikke kom i finalen. Viktors placering bliver nr. 21, og altså også indenfor de 24 bedste, der i den sidste ende er målet for at blive udtaget til OL.

 

Landstræner Jesper Carlson

Efter løbene lørdag udtalte Jesper Carlson:

Normalt hedder min regel, at man må være skuffet i 10 minutter, og så skal man kigge fremad. Det blev lidt længere i dag:) Men hvad kan vi glæde os over….. Alle tre udøvere er i top 24 i Mass start efter første World Cup. Vi har niveauet til at være med, og vi glæder os til at vise det igen i Calgary den 1-3.12 og i Salt Lake den 8-10.12.


Ingen point i de individuelle distancer
Søndag løb alle tre deres individuelle distancer, hvor Viktor placerede sig bedst. Viktor blev nr. 20 på 5000 m, som er hans favorit distance. Stefan blev nr. 27 i samme løb, hvor Elena blev nr. 25 på 3000 m. Desværre er det i disse discipliner kun de bedste 14 bedst placerede, der får World Cup point, og det blev desværre ikke til nogen point til danskerne i denne omgang.

På de individuelle distancer er det top 16 i World Cuppen, der direkte kvalificerer sig til OL og dertil kommer de 8 med de hurtigste tider. Og her forsøger de danske løbere at kvalificere sig på tid.


World Ranking List
Efter første World Cup i Heerenven:

World Ranking List nr.

Elena Rigas 16
Viktor Hald Thorup 21
Stefan Due Schmidt 12