Som altid var det skønt at være i Frederikshavn under de Jysk Fynske Mesterskaber og Jysk Fynsk Cup, hvor både klubben som arrangør og faciliteterne er helt i top. Selv de udenlandske specialister var meget begejstrede for hele arrangementet.

Weekendens højdepunkt var i Debs-rækken, der viste højt teknisk niveau og havde mange flotte præstationer med adskillige gode 2 Axel forsøg. Amalie Borup, FSF, vandt suverænt denne række med sine fine programmer med mange transitions og stor indlevelse til musikken. Esther Dalum, OSK, fik også vist en super flot 2 Axel i opvarmningen, som desværre ikke lykkedes i programmet denne gang.

Lucas Strezlec, HSF, fik vist sin 3 tåloop for første gang. Han har også virkelig spændende programmer i år, og scorede 73,38 point og en guldmedalje. Også Nikolaj Mølgaard Pedersen, FSF, landede trippel spring i sine programmer, og således er det super positivt, at drengene formår at sætte barren højt og fortsætte deres udvikling trods det lave antal af konkurrenter i herre-/drenge-rækkerne herhjemme.

Cubs pigerne drøner bare der udad, med svære tekniske elementer og så skønne smil. Det er en stor fornøjelse at se glæden ved skøjteløbet og den konstante udvikling hos dem.

Weekenden bød også på is- og solodans. Der deltog 4 solodansere ved JFC, 3 ved JFM, 4 ved SC og 2 ved SM, der blev afviklet samtidig for at udnytte dommerpanelet bedst muligt. Det er dejligt at se, at solodanserne har udviklet sig så meget, og at rækkerne øges. Det gør det mere spændende for publikum og dommerne, at der er flere nuancer – og mere at kæmpe om for løberne.

Det var også opløftende at se en løber som Nicole Romanova Jensen, RSK, der indtil nu har været sololøber i Tårnby, der vandt Solodans K1 ved SC. En løber med så stærkt udtryk og fint grundløb har heldigvis også valgt at prøve kræfter med solodans, hvilket kan bane vejen for flere sololøbere, som måske vil prøve solodans af.

Se alle resultater

Danskate samling i Herning
Lucas Strezlec