Brødrene Philip og Stefan Due Schmidt løb formidabelt ved årets EM i Heerenveen i weekenden, hvor de repræsenterede de danske farver i Mass Start. De danske speed skatere har i år haft fast base i netop Heerenveen og var derfor fuld fortrolig med faciliteterne i den udsolgte arena, hvor godt 12.000 tilskuere tiljublede deltagerne.

Philip Due Schmidt med cap nr. 58 og Stefan Due Schmidt med cap nr. 55 i flot stil. Foto: Schmidt Photography Aps

25-årige Stefan Due Schmidt kom bedst fra start, og efter de første 8 omgange lagde han sig i spidsen af feltet sammen med italienske Michele Malfatti, hvor de holdt føringen de næste tre omgange. Desværre skrider Stefan ud i svinget og falder, og mister dermed sin mulighed for en topplacering ved EM. Stefan gennemfører løbet og slutter på en – efter denne præstation – skuffende 22. plads, men selve strategien og løbet var på et virkeligt højt niveau.

Lillebror Philip, som deltog ved sit første EM, løb også op til sit allerbedste. Philip lå sidst de tre første omgange, hvorefter han avancerede, og i 6. omgang tog han overraskende føringen af feltet. Den føring holdt ikke, men efter et par omgange midt i feltet, løb han igen med op forrest i feltet, og Philip slutter på en fin 16. plads i det gode selskab på isen i Heerenveen.

Landstræner Jesper Carlson er meget tilfreds med den måde, som de begge kørte løbet på. “De var meget aktive på de helt rigtige tidspunkter af løbet, men uheldet gør, at løbet endte som det gjorde. De viste begge gode takter, som vi nu bygger videre på, og håber at heldet rammer os lidt bedre næste gang”, udtaler Jesper Carlson.

Brødrene fortsætter træningen i Heerenveen, der suppleres med marathon på is, som er et godt supplement til den øvrige træning.

De hollandske tilskuere går all in og hele hallen bølger i orange farver hele dagen.                       Foto: Schmidt Photography Aps
DSU’s formand og næstformand var på plads på lægterne sammen med landsholdets Team Danmark konsulent. Foto: Schmidt Photography Aps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Philip Due Schmidt hilser på publikum før løbet. Foto: Schmidt Photography Aps
Stefan Due Schmidt vinker til publikum før løbet. Foto: Schmidt Photography Aps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle resultater

 

Af Mariann Vasbo
Alle foto af Schmidt Phtography Aps, www.schmidtaps.com