Babeth Hansson-Østergaard placerede sig flot med en 14. plads i den bedste halvdel ved Junior Grand Prix konkurrencen i Courchevel. Hun havde ikke den bedste dag på isen ved friløbet fredag, hvor flere af springene ikke lykkedes, hvorimod hendes korte program torsdag var blændende. Piruetterne er level 4 og med spændende positioner, og især det korte program havde flere spændende koreografiske islæt. 

Det er netop det korte program, der har været i fokus i sommertræningen, idet Babeth allerede har point til Junior VM i friløbet. Med en teknisk score på 26,36 i det korte program opnåede hun pointkravet, og har nu kvalificeret sig rent teknisk til Junior VM, ligesom Catharina V. Petersen

Der bliver dermed kamp til stregen for den eftertragtede plads til Junior VM. Og det bliver spændende at følge junior damerne de næste måneder, hvor også Anna-Flora Colmor Jepsen og evt. Selma Larsen repræsenterer Danmark ved ISU’s Junior Grand Prix.

 

Kort interview med Ted Barton under opvarmningen.

Der er en oprigtig glæde for skøjteløbet hos den 16-årige pige fra Frederikshavn, der trænes af sin mor, Pamela Hansson

Og trods en hård tur på isen i friløbet med flere fald, bevarer hun roen og finder endog et smil frem i Kiss & Cry. 

Babeth har fået stor opmærksomhed ved konkurrencen, og det skyldes både hendes præstation på isen, men også den positive tilgang til hele oplevelsen.

Foto: Pamela Hansson
Af: Mariann Vasbo