Nikolaj Mølgaard Pedersen

The Nordics og the Nordics Open blev gennemført i Bitcoin Arena i Hørsholm med et hårdt prøvet team af frivillige, der måtte løbe hurtigt for at få det hele til at løbe rundt.

At Coronaen skulle rase så voldsomt i Danmark lige i denne tid, gav os daglige afbud fra de frivillige, der skulle sikre en god afvikling af den store konkurrence. Desværre også på flere markante pladser, hvor det var svært at finde reserver i sidste øjeblik.

Derfor skal der lyde en kæmpe og dybtfølt tak til de mange fra HKF, andre klubber samt DSU’s bagland, det trak et stort læs denne weekend og i selve planlægningen. Og til de fædre, mødre og andre, der velvilligt og  omgående stillede sig til rådighed fx til at køre busser. Det var en kæmpe hjælp, og I var medvirkende til, at konkurrencen for alle deltagere og officials blev en succes.

Konkurrencen blev også ramt af en række afbud fra løbere, som medførte af tidsplanerne skulle ændres, ligesom vi blev ramt af et nedbrud af isen i træningshallen, så al træning måtte flyttes ind i konkurrence hallen. 

Men når det er sagt, så var der stor glæde fra de andre nationer over, at vi lykkedes med at gennemføre konkurrencen. De observerede, at vi løb hurtigt for at få enderne til at mødes, og det satte de stor pris på. Også at selv formanden var med til at stampe huller i isen og køre busser

 

Også de danske løbere gjorde det godt. Overordnet gennemførte de deres programmer på et niveau, som vi havde håbet og kunne forvente, når de også havde været ramt af udfordringer med mulighed for træning eller sygdom. 

Vi var heldige, at den danske holdleder var Julia Sandsten, der har en fortid som træner. Hun måtte nemlig også træde til som træner for Frederikshavns løbere, da træneren måtte forlade konkurrencen grundet sygdom.

 

Anna Flora Colmor Jepsen

Senior Herrer

Senior herre rækken fik som altid publikum op på tæerne. Det går stærkt ud på isen, og man fornemmer den power, der ligger bag programmet.

Vi havde udtaget to senior herrer, men det blev alene Nikolaj Mølgaard Petersen, der deltog. Daniel Tzion, der netop havde fået sit danske pas, måtte desværre trække sig inden konkurrencen.

Rækken blev vundet af Vallter Virtanen  fra Finland med190,63 point

 

Nikolaj Mølgaard Petersen

Nikolaj gennemførte to rigtig gode programmer, og levede flot op til sit bedste. Både i forhold til det tekniske, til komponenterne og piruetterne.

Han havde gode springkombinationer og afslutter sit friløb med den smukkeste level-4 piruette. 

Nikolaj har en rigtig god kontakt til publikum, og hans kærlighed til sporten lyser ud af ham på isen, hvor han altid sætter gang i det inspirerede publikum.

Nikolaj bliver nr. 5 i Senior Herrer med 134,50 point.

Senior Damer

I denne række var det finske hold meget stærke, og rækken blev vundet af finske Oona Ounasvuiori med 169,00 point. 

Amalie Borup repræsenterede Danmark, mens Maia Sørensen, der også var udtaget, var ramt af sygdom.

Amalie Borup

Amalie har for ganske kort tid siden været syg, så hendes optakt har ikke været ideel p.g.a. manglende træning og træthed. 

Det kom især til udtryk i det lange program, hvor de mange svære spring, hun demonstrerede til træningen, ikke lykkedes. Til gengæld viste hun de smukkeste piruetter.

Amalie har en super god udstråling og besidder en stor musikforståelse, som hun formår at tolke. Hun har også et virkelig smukt, modent løb, hvor bevægelserne bliver gennemført og udtrykker musikken på fineste vis.

Amalie bliver nr. 10 med 94,76 point.

Junior Damer

I junior damer blev vi hårdt ramt af afbud i den danske lejr. Både Catharina Victoria Petersen og Babeth Hansson-Östergaard måtte trække sig før konkurrencen, mens Anna-Flora Colmor Jepsen var klar til start. Derfor indkaldte vi reserverne Esther Dalum og Selma Larsen. Esther måtte desværre også trække sig, hvorefter vi indkaldte Annika Skibby.

Desværre måtte Selma udgå med en skade efter det korte program. De to tilbageværende danske junior damer viste sig at være fine repræsentanter for de danske juniorer.

Det finske hold var helt suverænt i denne række, idet de indtog de 5 første pladser. Vinder af række blev Janna Jyrkinen med 150,79 point.

Anna Flora Colmor Jepsen

Anna Flora er en stærk løber, der løb to fine programmer, som hun som altid var virkelig god til at udtrykke. Hendes programmer er koreograferet af søsteren, Leonora Colmor Jepsen, og de var nogle af rækkens bedst koreograferede programmer.

Efter en god start med spring kombinationen i det korte program, får hun desværre nedgraderet sin dobbelt axel, som trækker en del point fra. Med præstationen i friløbet springer hun et par placeringer op, bl.a. med stærke piruetter.

Anna Flora får flotte komponentscorer, der klart viser, at hendes grundløb og programmer kunne have givet hende en højere placering, hvis det hele var lykkedes.

Anna Flora bliver nr. 9 med 107,54 point.

Annika Skibby

Annika måtte undvære sin træner, der desværre måtte melde fra. Og da den vikarierende træner blev syg efter det korte program, måtte Julia Sandsten træde til. Lidt af en prøvelse for en atlet, men Annika lod sig ikke slå ud af det.

Alligevel leverede hun som altid nogle gode  programmer, hvor hun udstråler sin smittende, store glæde ved skøjteløbet. En anden styrke er piruetterne, der alle er på level 4 – og de giver ekstra point til den samlede score.

Desværre var Annika så uheldig at falde i et indløb til en Lutz i friløbet, der lidt unfair straffes med 0 point for springet, hvilket fik indflydelse på placeringen. 

Annika bliver nr. 14 med 98,34 point.

Novice Piger

Også i Novice rækken havde vi afbud. Desværre måtte Camilla Poulsen udgå efter en positiv test allerede på anden dagen, hvilket efterlod debutanten Emilia Due Borch til at repræsentere Danmark.

Også her var finnerne stærke, og indtog 4 af top-5 placeringerne, herunder 1. pladsen med Lotta Artimo, der opnåede 106,88 point.

Emilia Due Borch 

Rækken bestod desværre kun af 12 piger, idet vi  udover individuelle afbud, blev ramt af, at Sverige trak alle deres piger ugen inden konkurrencen. Delegationen ville stå med ansvaret for løbere i den unge alder, hvis de pludselig skulle i isolation. 

Det lykkedes Emilia Due Borch at løbe sig til en fin 6. plads ved sin debut her ved the Nordics, som vi tidligere har skrevet om.

Emilia blev nr. 6 med 76,20 point.

Fotos: Schmidt Photography ApS

Af Mariann Vasbo