Det første år med danseprojektet er nu gået, og vi har foretaget den første, spæde evaluering med de relevante udvalg, danserepræsentanter, sportskoordinatoren og bestyrelsen. Det er glædeligt, at dans nu er på programmet i fem klubber (VSK, ESK, RSIK, CIF og OSK). I sidste sæson deltog der ml. to og fem solodansere ved DSU’s fem konkurrencer inkluderende dans.

Det er åbenlyst, at det er i de klubber, hvor der er danseengagerede trænere, at antallet af solodans løbere stiger, og at det er sværere for de sololøbs-baserede trænere at etablere dans i klubben. Derfor kan klubberne måske overveje at samle solodans i centre, især for de ældre løbere, som ikke vil springe, men elsker at løbe på skøjter. Det nye regelsæt fungerer i praksis, selvom K-løberne skal justere lidt i deres program, hvis de skal deltage i udenlandske konkurrencer.

Med indførelsen af de nye dansemærker (1-5) er det blevet meget lettere at skifte mellem sololøb og solodans/isdans. Fra den kommende sæson skal alle have nye dansemærker, og eftersom kravene er højere bliver niveauet også løftet væsentligt. Projektets målsætning for den kommende sæson fastholdes, idet vi dog er klar over, at 10 solodans M-løbere er i den høje ende.

RSIK_DanceCup_2016

RSIK er den eneste klub på Sjælland, der har dans på programmet. De er samtidig fyrtårnet for solo- og isdans i Danmark, og har budt ind med en international konkurrence i marts, med deltagelse af 30 solodansere og 3 isdansepar fra Danmark, Sverige, Irland og England. Klubben har også haft sine 13 solodansere og 3 isdansepar med på træner/løberudviklingsseminaret i egen klub, hvor Laurence Beaudry & Nikolaj Sørensen var inviteret som gæstetrænere. Seminaret lagde vægt på grundløbet, som alle klubbens løbere selvfølgelig har stor glæde af at arbejde på.

Her i april har Leonora & Linus Colmor Jepsen, RSIK, og Anna Beier Jørgensen & Tobias Danielsen, VSK, deltaget ved ISU’s isdanse udviklingsseminar i Oberstdorf sammen med deres trænere.

Projektet fortsætter og vi håber at se flere i både M- og K-rækken næste sæson.