De danske mesterskaber i kunstskøjteløb fløjtes igang her kl. 18.00 fredag den 1. december. Konkurrencen afvikles i Hørsholm Skøjtehal, hvor der bydes velkommen gennem den rød/hvide ballonport. Der er lagt op til et spændende mesterskab med ca. 85 deltagere, danske og udenlandske specialister og dommere, samt et veloplagt publikum på lægterne.

Vi vil både se sololøb, solodans og isdans, hvor sidstnævnte er på højt, internationalt niveau. Laurence Fournier Beaudry & Nikolaj Sørensen, der til daglig træner i Montreal, stiller op til DM i deres travle sæsonplan, som også tæller EM og VM i starten af det nye år. Her kan vi glæde os til at opleve enestående koordination, store følelser og højt teknisk niveau, når dette par er på isen.

Og selvom de er de eneste i Senior Isdans, så skal de – som i andre Senior rækker med kun én eller to deltagere, skal parret opnå en minimumsscore for at vinde DIFs mesterskabsplakette med dertilhørende titel ”Dansk Mester”. Hvis minimumsscoren ikke opnås, tildeles man titlen ”Vinder af seniorrækken til Danmarksmesterskab”.

Det bliver også rigtigt spændende at følge kampen om pladserne til The Nordics i Novice-rækken. For første gang i mange år er der 12 løbere, der har forsøgt 2-Axel eller 3-spring i kort og langt program ved de regionale mesterskaber, og dermed allerede have opfyldt det tekniske krav for deltagelse. Eftersom vi kun må stille med hhv. 4 drenge og 4 piger i Novice-rækken, så bliver der stor kamp om at repræsentere DM ved the Nordics i Finland.

Den helt klare favorit i Novice-rækken lige nu er Maia Sørensen, HI, der har en best score, som er 20 point højere end de øvrige løbere i rækken. I år har det være yderst positivt, at opleve, at løberne inkorporerer de sværere elementer i stedet for at præstere de sikre elementer. Det er vejen frem, for at vi kan rykke det tekniske niveau i Danmark.

Også Junior Herre-konkurrencen bliver meget spændende. Der er fire deltagere, og vi kan være helt sikre på, at der bliver kamp til stregen om medaljepladserne. Herrerne har vist stor udvikling i år, og der er tydelig fremgang fra konkurrence til konkurrence.

I Senior Damer er Pernille Sørensen, OSK, netop vendt hjem fra et tre ugers trænings ophold i USA. Her er blevet justeret programmer og arbejdet hårdt på flere forbedringer. Det er glædeligt, at vi har tre deltagere i Dame-rækken, hvor Pernille tager kampen op mod Malene Andersen, FSF, og Emma Frida Andersen, ESK. Vi har 13 deltagere i Junior Damer, hvor vi bare havde 6 til DM sidste år, og det er altid en fornøjelse at følge disse Dame-rækker også.

Vi har desværre ingen i seniorer endnu i solorækkerne, der har klaret ISU’s pointkrav til hverken Junior VM, EM eller VM denne sæson, men med den store fremgang for disse løbere, forventer vi, at det vil være muligt at kvalificere Danmark i flere rækker fra disse dygtige skøjteløbere, der stiller op i Junior og Senior i weekenden.

Solodansernes resultater fra de regionale mesterskaber lægger også op til, at der skal kæmpes om medaljerne, og det gør sig også gældende i mange af de yngre rækker, hvor favoritterne på hver side af ‘vandet’ skal løbe op til deres bedste, for at tage guldet.

Rigtig god konkurrence til alle.