DSU’s egne teknikere overtager livestreaming

Denne sæson overtager DSU’s ihærdige teknikere at streame fra vores konkurrencer (M- og K-konkurencer), og der vil allerede blive streamet fra Efterårskonkurrencen denne weekend.

Vi introducerede livestreaming sidste sæson, hvor vi indgik en 1-årig aftale med AirWorks med en stærk prisreduktion, som AirWorks ikke kunne tilbyde at fortsætte. Og allerede i foråret begyndte teknikerne at kigge på en løsning, som forbinder dommersystemet med streamingen, og hvor dommerkameraet er hovedkamera for streamingen. AirWorks har meget velvilligt stillet sin ekspertise til rådighed i denne proces.

Streamingen i denne sæson vil afspejle den udviklingsperiode, som vores streaming er i, og hvor der afprøves forskellige scenarier for at opnå det bedst mulige resultat med så få ressoucer og manpower som muligt. Der vil altså forekomme tests undervejs, ligesom der måske ikke er navne og resultater på skærmen ved første konkurrence.

I sommer kørte vi en undersøgelse om livestreamingen sidste sæson, hvor 119 svarede. De 119 respondenter var fordelt med 41,2% løbere, 38,7% forældre/familie, 11,8% klub/frivillige og 8,3% andre – altså mere end 90% inde fra sporten. 74,8% syntes, at streamingen var et super tiltag, og 70,6% prioriterede at kunne se selve skøjteløbet.

Der havde været røster for og imod at streame fra Kiss & Cry, og i undersøgelsen ønskede 46,2% denne mulighed. Bestyrelsen har rådført sig med tilsvarende idrætsgrene med mange unge deltagere og med DIF, og har valgt ikke at streame fra Kiss & Cry for at give løberne privatliv, efter de er gået af isen.

Vi håber, at mange skøjteinteresserede vil benytte sig af chancen for at se streamet skøjteløb i den kommende sæson, men husk også at komme ned i skøjtehallen og se den ægte vare – stemningen i hallen kan ikke opleves online.

 

Relaterede Indlæg

Rødovre tilbyder is sommeren over

Ishockey- og skøjtesporten i Rødovre Kommune får efter al sandsynlighed en gave, der kan bære klublivet på isen ind over sommeren og dermed forlænge ishockey- og skøjtesæsonen helt frem til 30. juli 2021. Kommunen fremlægger nemlig i denne måned en sag til Kultur- og Fritidsudvalget, hvor det foreslås at forlænge åbningstiderne i Rødovre Skøjtetræningshal frem til […]

Fælles indsats for en sæsonforlængelse

  I Hørsholm Kunstskøjteløber Forening er de glade for, at Hørsholm Kommune har besluttet at forlænge is-sæsonen til den 15. maj. HKF og Rungsted Ishockey Klub henvendte sig allerede i januar til formanden for Sport-, fritid og kulturudvalget og til formanden for Center for kultur og fritid, om at se på en forlængelse af is-sæsonen, […]

Nu udarbejdes der nye konkurrenceformer

  Klubrepræsentanter, udvalgsmedlemmer og repræsentanter fra DSU’s bestyrelse har søndag holdt workshop om nye konkurrenceformer, der kan gennemføres i forhold til restriktionerne grundet Corona virus.   Bestyrelsens aflysning af konkurrencerne i november og december affødte stor frustration hos nogle af de danske skøjteklubber, der mente, at DSU overreagerede ved at aflyse konkurrencerne og at der […]