Vi er stolte af nu at kunne kalde os for et Team Danmark-støttet forbund, og at vi har atleter, der kan levere så høje resultater sammenholdt med, at DSU kan opfylde forpligtelserne overfor Team Danmark.

DSU har igennem flere år ønsket et samarbejde med Team Danmark, som har høje krav til resultater, til den sportslige ledelse og elitearbejdet, for at kunne yde støtte. Og resultaterne står de tre speed skatere Elena Møller Rigas, Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt for med flotte placeringer ved vinter-OL i år. Resultater, de opnåede, med meget få midler. Oliver Lindenskov og Philip Due Schmidt er blevet ‘bruttoatleter’ og med i truppen, der arbejder mod OL.


De danske speed skatere får ekspertbistand og økonomisk støtte frem mod vinter-OL i 2022. Det økonomiske løft, der i år er på 612.000 kr., skal hjælpe skaterne til at holde fuld fokus på opgaven og studierne, ligesom landstræner Jesper Carlson sikres et økonomisk fundament for landstræner rollen. Dertil kommer et væld af viden og eksperthjælp fra Team Danmarks palette.

Målet er en medalje til vinter-OL om fire år, og for at få ro på træningen, der indtil nu har foregået i camps rundt om i hele verden, lægges træningen fast i en ny landsholdsbase i Inzell i Tyskland.

Team Danmark og DSU har aftalt en række udviklingsmål i 2018-19, som skal understøtte de sportslige resultatmål:

  • Taktisk præstationsoptimering gennem konkurrenceanalyse
  • Videnssamarbejde med Dansk Cykel Unions banelandshold med fokus på trænings metoder og taktik
  • Præstationsoptimering gennem fysisk træning og test
  • Etablering af fast landsholdsbase i Inzell i Tyskland

2018-19 sæsonen er en mindre præstationspligtig sæson, hvilket er helt naturligt efter et OL. De danske speed skatere træner i øjeblikket bl.a. på Inline, samt med landevejs- og banecykling, for at bevare formen – mens de passer deres eksaminer.

Se DR-Sporten (mandag 11/6 kl. 22.20 – 4.50 inde i indslaget)

Team Danmark Nyhed om støtten