Der bliver kamp om medaljerne

I weekenden går det løs med de danske mesterskaber i kunstskøjteløb, der afvikles i Rødovre Skøjte Arena fra lørdag kl. 9.00 til præmieoverrækkelse søndag ca. kl. 18.00. 65 sololøbere og 9 solodansere samt et isdanserpar skal kæmpe om medaljerne, hvoraf seniorløberne også kæmper om DIF medaljerne.

I damerækken med fire deltagere er favoritten landsholdsløberen Maia Sørensen, der med en personlig bedst denne sæson på 131,10 kommer med en 8. plads fra NRW Trophy sidste weekend.  De øvrige tre damer i rækken, Annika Skibby, Freja J. Jensen og Sophie A. Vøgg er mere jævnbyrdige, og det skal blive spændende at se, hvordan de indbyrdes kampe vil udspille sig.

 

I herrerækken har vi blot en enkelt deltager, Nikolaj Mølgaard Pedersen, der ligesom Maia er forsvarende dansk mester.

Det er ærgerligt, at Nikolaj ikke får konkurrence på isen, men den manglende spænding opvejes af Nikolajs evner til at give publikum en virkelig god oplevelse med sine programmer, som skaber høj stemning i hallen.

For første gang i flere år deltager et senior isdanserpar, idet Rafael M. Drozd Musil har fået ny partner, Elisabetta Incardona. Desværre får de ingen konkurrence på isen, men deltagelsen er alligevel en god træning og kan give dem vigtig tilbagemelding fra dommerne.

På billedet ses Nikolaj M. Pedersen fra sidste års DM.

Spændingen stiger i junior rækken

Junior rækken er traditionelt meget spændende med flere stærke løbere fra hele landet. Fra Frederikshavn kommer Camilla Vinther Poulsen med guldet fra de Jydsk Fynske mesterskaber med en point score på 106,38; mens de to Odense-løbere Mia Juel Jensen og Ella Ellgaard Soneff tog sølv- og bronze medaljerne med hhv. 93,85 og 92,26 point.

Junior Landsholdsløberen Anna-Flora Colmor Jepsen kommer med guldet fra de sjællandske mesterskaber med en point score på 132,40, mens klubkammeraten Selma Larsen kommer med sølvet og 111,44 point, og Emilia Due Borch har selvtillid med bronze medaljen i bagagen. Junior landsholdsløberen Babeth M. Hansson-Østergaard er også en meget stærk løber, der bl.a. har placeret sig på en 14. plads og en score på 124,96 ved ISU Junior Grand Prix Courchevel denne sæson, og hun vil også blande sig i medaljekapløbet.

Mens der er 13 løbere i Junior Damer, er der kun en enkelt løber i Junior Herre rækken, nemlig Dimitri Steffensen, der som eneste løber skal finde kræfterne til at forbedre sit eget personligt bedste.

Anna-Flora Colmor Jepsen
Selma Larsen
Babeth Hansson-Østergaard
Camilla Vinther Poulsen

Udtagelser til internationale konkurrencer

Maia Sørensen

Mesterskaberne danner også baggrund for en række udtagelser til sæsonens internationale konkurrencer.

Eliteudvalget udtager løbere til Europamesterskaberne, The Nordics og The Nordics Open samt European Youth Olympic Festival.

Udtagelserne sker efter flere kriterier, som kan læses i Eliteprogrammet.

Konkurrencerne ses allerbedst live i Rødovre Skøjte Arena, hvor der er gratis adgang. Mens resultaterne kan følges live på Internettetog i app’en Sportity. 

Tidsplanen finder du her.

Tekst: Mariann Vasbo

Fotos: Schmidt Photography ApS