Ved de danske mesterskaber i kunstskøjteløb i Tårnby denne weekend var der flere rigtig gode takter hos de yngre skøjteløbere. Løberne i Debs rækken havde alle et godt niveau med en høj, teknisk standard. Ovenikøbet er flere af disse løbere rent faktisk yngre end de 12 år, som er det normale for rækken. Det er en yderst positiv udvikling og tegner rigtigt godt for fremtiden.

Daria Podtelejnikov, HSF, og Keiran Araza, GSF, blev kårede som danske mestre 2015. Når der er færre end tre deltagere, skal løberne opnå minimum 95 point for damer og 125 point for herrer, for at kunne kaldes danske mestre. Og det havde de to senior løbere ingen problemer med. Den anden danske senior dame, Pernille Sørensen, HKF, måtte udgå efter morgentræningen til det korte program p.g.a. feber.

I den stærke Debs række er det er på sin plads at fremhæve nr. 1 og 2, Maya Sørensen, HI,  og Amalie Borup, FSF, der begge ligger et niveau over resten af rækken. Begge løbere gennemførte programmer af høj teknisk sværhedsgrad og med en naturlighed i deres skøjteløb, som kan bringe dem langt, hvis de fortsætter det hårde arbejde.

Det samme gør sig faktisk gældende i Cubs og Novice rækken for pigernes vedkommende. Novice blev vundet af Josephine Kærsgaard, FSF, med Camilla Grue på 2. pladsen. Begge piger er suveræne i rækken, og der var ingen tvivl om, at guld- og sølvmedaljerne skulle fordeles blandt disse to.

I Cubs rækken vandt Babeth Hansson-Östergaard, SSF, der bl.a. forsøgte sig med en svær, teknisk dobbelt lutz kombination. På anden pladsen fulgte Selma Lykke Larsen, HSF. Også her er disse to et pænt skridt foran resten af rækken. “Både i Cubs og i Novice rækken er der virkelig kamp om de øvrige placeringer, hvilket er yderst positivt, da det er med til at fremme en fortsat udvikling af løberne”, udtaler Eliteudvalgets formand Pernille Gormsen.

En af konkurrencens andre positive overraskelser var Linus Colmor Jepsen, GSF, i Novice drenge. Linus leverede et rigtig godt kort program, med stor modenhed, høj kunstnerisk kvalitet og et rigtigt godt grundløb. Og med en høj grad af indlevelse, der sjældent ses hos en dreng i hans alder. Frederik A. Schlüter, HKF, vandt rækken efter at have landet fine dobbelte axler i begge programmer.

Sidst, men ikke mindst, skal Anna-Flora Colmor Jepsen, GKF, også nævnes. Den 10 årige pige vandt Springs rækken med sit meget fine udtryk og nogle flotte, rene elementer.

Hele konkurrencen forløb uden større tekniske vanskeligheder og med en virkelig god stemning i hallen, der var flot pyntet. Tårnby Skøjteklub havde lagt et stort arbejde i at være værter for konkurrencen, og alle følte sig så absolut velkomne.