I morgen starter EM i kunstskøjteløb i Globen i Stockholm, og det danske team er klar til at yde deres bedste. Danmark er repræsenteret ved Pernille Sørensen, Justus Strid samt parret Laurence Fournier Beaudry & Nikolaj Sørensen. Maria Bækgaard Kjær er Teknisk Specialist, Lone Amstrup er dommer og formand Ingelise Blangsted er holdleder.

Justus Strid er første dansker på isen onsdag 28. januar, hvor mændenes korte program starter kl. 11.00. Det er femte gang, at Justus indtager isen til et europamesterskab, og hans hidtil bedste resultat er en 20. plads i 2012. Men det har Justus tænkt at gøre endnu bedre i år. ”Jeg er klar til at levere et supershow, og det er mit mål at blive blandt de 20 bedste i år”, udtaler Justus fra Stockholm. Det ny koreograferede korte program, er til tonerne af Robbie Williams ’Mack th Knife’, og her er rig lejlighed for Justus til at udfolde sit store kunstneriske talent på isen. For Justus, der er født og opvokset i Sverige, er det en særlig følelse, at skulle løbe EM i Stockholm. Han vil have mange venner blandt publikum, og har derfor også valgt en svensk melodi til det frie program.

Onsdag kl. 18.30 starter isdansernes korte program, hvor Laurence Fournier Beaudry & Nikolaj Sørensen løber som nr. 17. På trods af, at det kun er anden sæson, at danserne konkurrerer internationalt, er der lutter topplaceringer i bagagen. Ved EM sidste år, som var deres første, placerede de sig på en 18. plads, og det har gået støt frem for parret lige siden. Alle trinserier er rettet til, så de skulle være sikre på level 3, og parret sigter selv efter en top-10 placering ved EM. På billedet ses parret ved træningen tirsdag i Globen.

Pernille Sørensen går på isen torsdag den 29. januar, hvor damernes korte program starter kl. 11.00. For 16-årige Pernille er det første gang, at hun bider skeer med toppen af europas kvindelige kunstskøjteløbere. Pernilles bedste internationale mesterskabs resultat er en 18. plads ved Junior VM i 2014. Og med gode træninger og et solidt arbejde på at højne levels på piruetterne, er Pernilles mål at nå finalen ved EM.

Følg konkurrencen og resultaterne herhttp://www.isuresults.com/results/ec2015/index.htm

Følg EM på Facebook