Lørdag aften kørte Viktor Hald Thorup sig ind til en 2. plads ved Mass Start finalen i Salt Lake City ved sæsonens 3. World Cup. Hermed sikrede han Danmark en sølvmedalje, den første medalje til dansk herre speed skating nogensinde. Ikke nok med det, så kørte Stefan Due Schmidt også sikkert i finalen, hvor han blev nr. 9 ud af de 16 finalister. Begge havde tidligere på dagen kørt suveræne semifinaler, hvor Viktor sluttede nr. 3 og Stefan nr. 6 i hver sin semifinale.

”Drengene gennemførte præcis den taktik, som vi havde aftalt”, melder en pavestolt landstræner Jesper Carlson fra Utah Olympic Oval.  Stefan stikker af i et udbrud med to andre skatere i 3. omgang og sikrede sig sprint point to gange i løbet af de første otte runder, mens Viktor holder lidt igen på kræfterne, blot for at overtage udbruddet i 8. omgang med Bart Swings, Belgien og Ruslan Zakharov, Rusland. De holder sig godt fri af feltet, og kører sikkert over målstregen på verdens hurtigste is.

Viktor og Stefan kørte mange point hjem til det danske hold i dag, og håbet er nu, at det er nok til en kvalifikation på Mass Starten til Vinter-OL. Både Stefan og Viktor var på det danske OL-hold ved sidste Vinter-OL, og har sammen med Philip Due Schmidt og landstræner Jesper Carlson målrettet arbejdet mod at repræsentere Danmark i den hurtige sport i Beijing til februar.

I nat kørte alle tre skatere sig ind på en 3. plads i B-gruppen i tiden 3:41:538 ved Team Pursuit, og gentog altså succesen fra World Cup’en i Polen i november. Det placerer dem som nr. 8 i World Ranking, og her er det også håbet, at vi samler nok point til at sikre os en OL-billet i disciplinen.

Den sidste chance for at sikre sig OL-pladserne er i næste weekend, hvor der køres den sidste World Cup i Calgary- på den selvsamme bane, hvor Elena Rigas tog Danmarks første World Cup medalje i 2017.

Alle resultater

 

Foto: Jesper Carlson

 

Af Mariann Vasbo