I Aalborg kørte den sidste bus fra Gigantium mod lufthavnen kl. 18.10 søndag aften, og The Nordics / The Nordics Open var officielt slut for i år. Det havde været fire travle og tætpakkede dage med 79 skøjteløbere fra syv nationer, der sammen med holdledere, trænere, dommere, tekniske specialister og andre officials i alt udgjorde de små 200 deltagere. Gigantium var den perfekte ramme om konkurrencerne, og Aalborg Skøjteløberforening havde gjort et kæmpe stykke arbejde for at få folk til at føle sig velkomne.

I selve konkurrencerne må man erkende, at især Sverige var temmelig suveræne. Svenskerne vandt 12 medaljer, Finland fire, Australien og Danmark hver en. I de to novice rækker gik alle tre medaljer til de svenske deltagere. De tre svenske novice piger lå på et helt andet niveau end de øvrige løbere, og især vinderen Selma Ihr skilte sig ud ved at have hele pakken og leverede bl.a. 3 salchow, 3 toeloop og dobbelt axel uden de store problemer. Det skal dog siges, at de danske piger leverede gode præstationer og placerede sig midt i feltet, med Maia Sørensen på en fin 6. plads. Frederik A. Schlüter og Linus Colmor Jepsen gjorde det også rigtig godt. Begge lande dobbelt axel og sikrede Danmark en placering som næstbedste nation i novice drenge rækken.

 

En stor del af det danske team ved ankomsten onsdag eftermiddag

For Eliteudvalget var der især tre danske løbere, der skilte sig ud. “Daniel Tsion var højdepunktet for Danmark ved The Nordics med sine gennemførte programmer og fine elementer. Daniel viste stabilitet gennem hele konkurrencen og hans bronze medalje var fuldt fortjent, og vakte jubel på tilskuerpladserne”, udtaler Pernille Gormsen. “Unge Maia Sørensen, der debuterede i Novice rækken, gennemførte begge sine løb med stor sikkerhed og høj udstråling, hvilket placerede hende på en flot 6. plads i den hårde konkurrence. Og i Junior Damer viste Caroline Oreskov Christoffersen et virkelig fint friløb, hvor hun løb op til sit allerbedste, hvilket altid er en fornøjelse at se”, slutter Pernille Gormsen.

Dejligt, at Daniel Tsion fik brudt den svenske suverænitet på skamlerne og fik dannebrog til at gå med til tops.

Dansk Skøjte Union havde nedsat en styregruppe for at sikre planlægningen og afviklingen af den store konkurrence, og samarbejdet i denne gruppe fungerede virkelig godt. Resultatet blev et Nordics, som har fået adskillige rosende ord fra de øvrige nordiske lande, ja endog at det har været det bedst afviklede Nordics nogensinde. Derfor skal der officielt lyde en kæmpe tak til  Aalborg Skøjteløberforening, der løftede opgaven så flot med smilende, positive og engagerede folk, der alle virkede glade for at være en del af holdet bag The Nordics.

Fra DSU’s egne rækker trak Birgitte Bækgaard, Ann Aagaard og Jonna Andersen læsset i sekretariatet, hvor de sammen med teknikerne Even Falk Magnussen, Oleksander Mishukov og Arne Jepsen sikrede arbejdsvilkårene og de utallige dokumenter til dommerpanelerne. Og Hanne Lund var fast, god stemme i speakerboksen, suppleret af flere andre undervejs, også i træningshallen. I gjorde alle et super professionelt stykke arbejde og er i høj grad medvirkende til arrangementets succes.

Birgitte, Ann, Jonna og Maria tager sig en pause en hjemrejsen efter fem lange dage i sekretariatet

AirWorks sørgede for Live Streaming i HD format, og alene den første konkurrencedag havde vi over 15.000 seere, hvilket må siges at være lidt af en rekord. Facebook siden kørte med updates fra konkurrencerne og Pullen Photography sørgede for billeder af de fleste konkurrencer, men desværre ikke alle. Unionen er meget tilfredse med et veloverstået arrangement, der trak mange ressourcer, og som resulterede i et arrangement, der vil stå i høj erindring hos alle deltagerne.

Se alle resultater på thenordics2016.dk