Sæsonens anden Junior Grand Prix var for vores to juniorer en lidt blandet fornøjelse, og med kun to uger siden deres deltagelse i den første Grand Prix, har de ikke haft tid til at foretage mange tilpasninger til programmerne. Konkurrencen, der blev afviklet i en iskold skøjtehal i Riga, var igen med et vanvittigt højt niveau i toppen.

Lucas og Catharina i Riga

Lucas Strzelec, der deltager på dette meget høje niveau for andet år, viser en stadig stigende udvikling. Lucas virker mere målrettet, når han indtager isen, og leveringen af en tripel loop i det korte program er gode takter så tidligt i sæsonen. ”Det var et generelt godt kort program, og det er tydeligt at se, at Lucas arbejder på de rigtige ting”, udtaler international mesterskabsdommer Lone Amstrup, der dømte damernes korte program i konkurrencen. ”Lucas har fine positioner i sine piruetter og gode programmer, der passer til ham”, fortsætter Lone.

I det lange program lægger Lucas ud med en fin tripel tåloop. Desværre bliver de næste to tripel-spring underroterede og axel flopper, hvilket Lucas mister mange point på i sit ellers godt koreograferede friløb, hvor han viser god indlevelse i musikken. Lucas, der lå nr. 21 efter det korte program, bliver samlet nr. 22 med en score i alt på 107,69.

Foto: Maja Hitij/ISU/Getty Images

For 14-årige Catharina Victoria Petersen, der ikke havde den bedste oplevelse ved sin første Junior Grand Prix, var det med kort varsel, at hun sprang til konkurrencen i stedet for Maia Sørensen, som er skadet. Den meget korte tid til at reflektere over sin første konkurrence på dette niveau, gjorde ikke Catharinas forberedelser ideelle, og der havde endog ikke været tid til at arbejde med den konstruktive kritik af programmerne, som løber og træner modtog på elitesamlingen.

Måske derfor blev det korte program ikke på det niveau, som vi ved, at Catharina kan præstere. Til gengæld leverede hun et rimeligt friløb med sin gode teknik i både spring og piruetter, hvor hun bl.a. viste en smuk parallel piruette. Programmet, der indeholder tre forskellige tripel spring, det ene i en stærk kombination, rykkede hende 9 pladser op til en 25. plads i friløbet, og samlet bliver Catharina nr. 30 med 95,07 point. Lone Amstrup forudser, at med det rette fokus, kan Catharina blive langt bedre placeret i det stærke felt på 36 damer fra hele verden, og Catharina har allerede høstet vigtig erfaring ved disse to Junior Grand Prix konkurrencer.

Lone Amstrup

”Det er to gode junior løbere, der selvfølgelig fortsat skal arbejde på at udvikle sig”, siger Lone Amstrup. ”Catharina, der er en god springer, kan med fordel fokusere mere på komponenterne, ligesom hun skal have tid til at arbejde med sit kunstneriske udtryk. Lucas er inde i en god udvikling og skal fortsætte af den vej”, slutter Lone Amstrup.

 

 

 

Resultater fra JGP i Riga

 

Af Mariann Vasbo