Viktor Hald Thorup har gjort status over den første halvdel af sæsonen fra sit træningseksil på Tenerife. Og med sin kvalifikation til VM og World Cup Finalen er det da også en god ting at evaluere på træningen og resultaterne.

Viktor skriver:

Så er første halveg af World Cuppen overstået, og jeg kan være godt tilfreds med mine resultater. Et af mine store mål for denne sæson var at kvalificere mig til A-gruppen, som er gruppen med de 16 bedste skatere i verden, som konkurrerer ved World Cups. A løb bliver altid streamet direkte, og det gør det væsentligt mere interessant for sponsorer at investere i reklame plads hos A løbere, så det øger vores chancer for at finde gode sponsorer.

Til den første World Cup, i Calgary, kørte jeg mit livs 5 kilometer på 6 minutter og 22 sekunder, knap 10 sekunder hurtigere end min forhenværende danske rekord. Dagen derpå vandt jeg B-gruppens masstart og kvalificerede mig dermed til A-gruppen på begge distancer samt VM på 5 kilometer.

World Cup nr. 2 blev også en succes for mit vedkommende. Her kørte jeg et helt minut af den danske 10 kilometer rekord og blev nummer fem på masstarten, i A-gruppen. Efter de to indledende World Cups havde jeg et par ugers pause, inden konkurrencerne fortsatte på europæisk jord.

Den tredje World Cup blev afholdt i Inzell. Det er en fantastisk arena, som jeg næsten kan kalde min hjemmebane, efter at have boet der i en hel sæson. Derfor var det også en stor skuffelse, at jeg ikke havde niveauet til at holde min plads i A-gruppen. Grundet sygdom og jernmangel, præsterede jeg sølle 6:34 på distancen og blev nummer 15.

En uge senere var hele arrangementet rykket til Heerenveen. Jeg havde det fysisk bedre, end under løbet i Inzell, og jeg kom ind i tiden 6:30, hvilket var under to sekunder fra en sejr i B-gruppen. Trods skuffelsen ved at være så tæt på en sejr, var det en optur at komme tilbage i A-gruppen, hvor jeg mener, at jeg hører hjemme. Til dette stævne kørte jeg også 1:51″ 1 på 1500m, hvilket er en lavlands PB.

Med de opmuntrende resultater fra Heerenveen er jeg nu også sikret en plads til både VM og World Cup finalen på masstart. Jeg har i år valgt at sidde over til EM allround, da jeg hellere vil fokusere på de kommende World Cups og mit sæsonmål, VM i Rusland den 12 februar.

For at forberede mig bedst muligt til VM er jeg taget direkte til Tenerife, hvor jeg i løbet af den kommende uge skal i gang med et nyt styrke program og have godt 20 timer i cykelsadlen.

Viktor Hald Thorup