Zamboni’en i Gladsaxe Skøjtehal fik sat en stopper for konkurrencerne denne weekend, da den pludselig gik i stykker under kørslen om søndagen. Den havde sendt røgskyer ud fra morgenstunden, men over middag var det helt slut. Og for første gang i DSU’s historie måtte overdommer Christine Hestbech lukke en konkurrence grundet manglende mulighed for at få kørt isen. Når isen ikke køres, kan der opstå farlige situationer for løberne, som heller ikke kan præstere deres bedste på en ujævn isflade.

Det betød, at  de sidste rækker i klubkonkurrencen – Debs M drenge, Debs M piger og Novice M piger ikke kunne gå på isen, og klubkonkurrencen måtte afgøres på baggrund af de resultater, der var opnået i konkurrencerne fredag, lørdag og søndag formiddag. Gentofte Kunstskøjteløber Forening blev vinder af årets klubkonkurrence, med Hørsholm Kunstskøjteløber Forening på 2. pladsen og Rødovre Skøjteklub på 3. pladsen. Se samlede resultater

Det betød desværre også, at Grand Prix Finalen helt måtte aflyses. En virkelig trist afslutning for sæsonens bedste løbere, der har kvalificeret sig til finalen. Formand Ingelise Blangsted inddrog DSU’s bestyrelse og Teknisk udvalg via telefonmøder, og beslutningen blev, at alle de tilmeldte Grand Prix deltager blev tildelt 600 point, som er den point sum man opnår, hvis man vinder sin række. Og dermed kunne præmieoverrækkelsen for årets Grand Prix serie gennemføres med de noget slukørede deltagere, der havde sat sig op til at give deres bedste performance i årets sidste konkurrence.

Alle involverede viste forståelse for situationen, selvom der selvfølgelig også var store ærgrelser over de manglende konkurrencer. Det blev overvejet, om vi kunne stable en ny Grand Prix Finale på benene inden for sæsonens sidste to uger, men det var tvivlsom om der kunne sættes dommerpaneler, ligesom løbere, forældre og trænere kunne være optaget af andet på en ny weekend. Derfor traf vi beslutningen om at afgøre Grand Prixet på denne måde.

For Gladsaxe Skøjteløberforening var det en noget tom afslutning på lang tids forberedelser. “Jeg er super ked af det på alle løberes vegne. Vores egne løbere havde glædet sig i måneder til at løbe på hjemmebane, og hele vores hjælpeteam har knoklet for at blive klar”, siger formand Berit Tromborg. “For GSF har denne sæson båret præg af vores sene opstart på isen, ligesom vi står med usikkerhed overfor, hvad der skal ske med hallen fremover”, fortsætter Berit. Og i DSU forstår vi klubbens frustration, idet vi samtidig takker for deres flotte indsats med en god organisering af hele arrangementet, en flot pyntet hal, dejlig mad og positive, hjælpsomme skøjtefolk.

Selvom det må siges at være force majeure, har DSU besluttet at refundere tilmeldingsgebyret til de løbere, der ikke kom i konkurrence gr. aflysningen. De bedes tilsende DSU’s kontor navn på løber og oplysninger om deres bank registrerings- og kontonummer, hvorefter de vil få pengene tilbagebetalt. Send oplysningerne til office@danskate.dk inden kl. 9.00 på onsdag – så vil pengene bliver overført onsdag eftermiddag.

GSF havde hyret en fotograf, der har taget en hav af billeder. De kan købes for 150 kr. for 100-350 billeder af en løber ved henvendelse til andersen.henriette@hotmail.com.