Ingelise Blangsted trak sig i juni tilbage som formand for DSU med 50 års jubilæum som frivillig i unionen. Det blev markeret ved instiftelsen af en ny pris for frivillige, ‘Blangsted-prisen’.


Ingelise Blangsted lægger dermed navn til en frivillig-pris, efter hun har udmærket sig med 50 år som frivillig i Dansk Skøjte Union. Ingelise tog dommeruddannelsen i 1968, hvor hun med de tunge dommerkasser om halsen dømte efter 6.0-systemet, nogle gange op til 9 timer på en dag ude på selve isen.

I 1997 blev Ingelise Blangsted international dommer, og kvalificerede sig gennem årene til at være den første dansker til at dømme EM, VM og OL. Ingelise Blangsted har dømt OL i Albertville i 1992 og i Salt Lake City i 2002, samt utallige internationale og danske mesterskaber.

Ingelise har også lagt tusindvis af frivillige timer i unionen med sin dommerviden, erfaring og internationale kontakter,  hvor hun begyndte i 1982 som udvalgsmedlem i Kunstløbsudvalget, senere i 1997-2002  og  i 2013-2018 var Ingelise Blangsted formand for unionen. Derudover har Ingelise Blangsted være formand og medlem af både Teknisk Udvalg og Eliteudvalget i en meget lang årrække.

Prisen vil fremover blive uddelt på Repræsentantskabsmøde efter indstillinger fra klubbestyrelser og DSU’s udvalg og bestyrelse.

Læs Fundats