Med de seneste udmeldinger fra regeringen og det stigende smittetryk i Danmark, har bestyrelsen på et møde med Aktivitetsudvalget, Teknisk Udvalg og FunSkate udvalget tirsdag aften besluttet at aflyse følgende konkurrencer:

  • FunSkate Øst i Ørestad
  • FunSkate Vest i Aalborg
  • Jysk Fynske Mesterskaber i Vojens
  • Jyllands/Fyns Cup i Vojens
  • Sjællandsmesterskaberne i Tårnby
  • Sjællands Cup i Tårnby

Danmarksmesterskaberne i Frederikshavn er foreløbig udsat, idet vi arbejder på at finde en løsning til at afvikle konkurrencen i det nye år.

Ikke forsvarligt
Såvel bestyrelsen som de tre udvalg er oprigtig kede af, at omstændighederne tvinger os til disse aflysninger. Men vi finder det ikke forsvarligt at samle løbere, forældre, trænere og officials på tværs af de sociale bobler, som vi er opfordret af regeringen til at begrænse os til. Vi føler også et ansvar for, at vores ansatte såvel som frivillige ikke risikerer at gå på kompromis med egne grænser for de rammer, de skal arbejde under.

Konkurrencer i praksis
Sammen med værtsklubberne har vi arbejdet på at sikre både en forsvarlig afvikling af de to FunSkate-konkurrencer, som for de kommende regionale mesterskaber. Klubberne har gjort et stort stykke arbejde, for at finde forsvarlige måder at overholde de utroligt mange restriktioner, vi er pålagt. Alligevel er vi bekymrede for, om det i praksis er muligt at overholde især afstandskrav og forsamlingsforbuddet på 50 personer for deltagere, trænere, officials og frivillige.

Børn og unge skal stadig dyrke idræt
Det er en regeringens klare holdning, at vi skal holde fast i den daglige træning. Vi er klar over, at det også er nødvendigt at finde mål for træningen, og vi nedsætter derfor i denne uge to arbejdsgrupper, der vil finde på alternativer til konkurrencerne. Målet er at udvikle nogle aktiviteter, der fx kan afvikles online, eller i den enkelte klub.

Deltagergebyrer tilbagebetales
Vi vil gøre os umage for at tilbagebetale alle deltagergebyrer indenfor 8 arbejdsdage.
For M- og K-konkurrencer mangler vi informationer for at kunne refundere, og alle tilmeldte skal derfor udfylde en kort online formular bl.a. med oplysning om det kontonummer, som pengene skal refunderes til. Formularen finder du her .

Da klubberne ikke er blevet faktureret for FunSkate konkurrencerne, vil der ikke være nogen refusion. Løbere skal derfor henvende sig til egen klub for refusion.

Anbefalinger til klubberne
Vi vil gerne sende en stærk opfordring til, at der ikke afvikles private konkurrencer i perioden frem til 31. december 2020. Det samme gælder sam-træninger mellem klubber, hvor disse ikke allerede er en fast del af træningsplanen. Og vi erindrer om, at der ikke må arrangeres camps med overnatning i samme periode.

Vi er klar over, at denne beslutning har stor indflydelse for alle skøjteløbere, ligesom vores internationale løbere er hårdt ramt af de utallige aflysninger i deres sæsonplan. Vi håber derfor, at finde på andre sjove og spændende udfordringer for løberne i denne udfordrende tid.

 

 

Af Mariann Vasbo