Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen leverede endnu en top præstation ved EM lørdag, hvor de placerede sig på 6. pladsen med deres frie dans til tonerne af Edith Piafs ‘La Vie en Rose’. Dette program er meget følelsesladet, og der var flere gange helt stille i hallen, idet parret tryllebandt publikum med deres indbyrdes magi.

Med et ærgerligt fradrag for et for langt løft fik parret alligevel rekord høje point, og det blev til en samlet 7. plads i det krævende selskab, hvor man virkelig kan mærke, at kampen om at kvalificere sig til Vinter-OL i ’18 for alvor har sat ind. Det bedste isdanse resultat i dansk skøjte sports historie og med de 5. højeste tekniske karakterer i begge danse, kunne man bare ønske, at dommerne også så deres høje niveau i komponenterne.

Det danske par er nu oppe og markere sig blandt Europas bedste isdansere, og det kunne man også mærke til træningerne, hvor der blev presset godt på isen fra de øvrige top par. Udover at levere personlige og danske rekorder i den korte dans, frie dans og den samlede point score ved dette EM, tager parret også et par erfaringer med sig fra Ostrava om at begå sig i toppen.

EM blev vundet af Gabrielle Papadakis/Guillaume Ciceron, FRA, fulgt af Anna Cappelini/Luca Lanotte, ITA og Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev, RUS.

Det danske par træner til dagligt i Gadbois Centre i Montreal hos verdens bedste isdanse trænerteam – Marie-France Dubreuil og Patrice Lauzon, og deres klubkammerater tæller blandt andet EM guldvinderne for 3. år i træk, Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron samt de olympiske mestre Tessa Virtue / Scott Moir. De har derfor en fordel af ikke at blive intimideret af at være i stærkt selskab på isen, men i stedet bruger de energien fra de andre top par til træningen til konstant at yde deres bedste og fortsætte med at udvikle sig.

Målet for dette EM var ikke at opnå en særlig placering, men i stedet at være tilstede på isen og levere det niveau, som de leverer igen og igen i træningen. Laurence og Nikolaj vil efter et par fridage genoptage træningen frem mod VM i Helsinki 29/3 – 2/4 ’17.