Philip Due Schmidt er på en benhård opgave i denne uge, hvor han deltager i 5 udendørs speed skating løb i Luleå, Sverige. De fem løb inkluderer bl.a. de hollandske mesterskaber, og det løb er på 150 km. Og nej – det er ikke en slå fejl. Det er 150 kilometer!

De fire øvrige løb er tre Grand Prix løb på hhv. 60 km, 100 km og 60 km med en finale på 200 km. Så det er 670 km på skøjter i minusgrader og med vind i håret på 9 dage!

I det første Grand Prix løb gik det rigtig godt for Philip, hvor han blev nr. 12 ud af 80 deltagere.

Ellers er det primært de seje hollændere, der har årelange traditioner med tidligere at løbe de mange kanaler. I dag er det atleter på professionelle maraton hold, som dem Philip træner med til daglig.

Niveauet er altså tårnhøjt med et felt af atleter, der alle lever af deres sport.

På video’en ses slutningen af det første løb, hvor Philip kom med i et stort udbrud, der holdt hjem.

Ved de hollandske mesterskaber – løbet på 150 km – kan Philip tage en stor del af æren for, at hans holdkammerat Jordy Harink vandt løbet. Philip selv kom ind som nr. 17 i det hårde løb, hvor der stillede knap 80 løbere til start, men kun 23 gennemførte.

“Det var nok den hårdeste dag i mit liv, jeg har haft på skøjter”, fortæller Philip fra Sverige og fortsætter: “Jeg har også haft en del styrt her, men det er nu meget normalt, fordi der er mange revner i isen, og dem kan man ikke undgå at ramme indimellem”. Under mesterskabsløbet havde Philip 3 styrt.

Udover de mange kilometer og revner i isen kæmper skaterne også med vejret. Termometeret kommer sjældent over 0 grader. Den koldeste dag indtil nu var det minus 10 grader, hvor Philips halsedisse frøs til is.

Men humøret er højt, og der er stadig kræfter tilbage i benene til finalens 200 km, der køres i morgen.