Den 9. til 16. februar 2019 afholdes European Youth Olympic Festival I Sarajevo, Bosnien-Herzegovina.

Kunstskøjteløbere skal være født mellem 1/7 2002 og 30/6 2004 for at kunne deltage, og Danmark har en plads til en dreng og en pige. Danmarks Idræts Forbund, der står for udtagelserne efter indstilling fra DSU, har ønsket at skærpe kvalitetskravene for udtagelse i forhold til tidligere.

Tekniske krav
Løberne skal have sikker 2A, minimum to sikre trp.spring i både kort og langt program, piruetter bygget op til level 4 og trinserie til min. level 3. Elementerne skal vises ved efterårets DSU konkurrencer eller ved internationale konkurrencer.

Øvrige krav
Løberne skal vise udvikling og engagement i træning og ved konkurrencer og turde satse. Løberen skal have mål om en international idræts karriere på OL-niveau.

Eliteudvalget har lavet en bruttoliste med de løbere, der har potentiale til at opfylde de tekniske krav i løbet af efteråret, og løberne vil blive fulgt tæt af Eliteudvalget i forhold til kravene. Både klubber og trænere har accepteret en evt. deltagelse ved EYOF for løberne. De tre løbere, som er i spil til Danmarks plads i damerækken er:

  • Amalie Borup, FSF

  • Keesha Buus, HIKU

  • Ester Dalum, OSK