WorldCup Finalen – slutningen på en lang sæson

Speed Skaterne sluttede OL-sæsonen af i weekenden med World Cup Finalen i Minsk, hvor både Elena Rigas og Viktor Hald Thorup havde kvalificeret sig gennem årets World Cup stævner.

Viktor havde sat sig for en strategi om et tidligt udbrud, men det gik ikke helt, som han havde ønsket det. Alligevel bliver Viktor en flot nr. 7 ved finalen, og ligger nu nr. 13 på verdensranglisten. Og holder planerne stik, så står den først på en velfortjent fejring med vennerne og så et Road trip i USA med sin far, inden han igen starter de mere seirøse træninger.

 

Elenas start på konkurrencen kunne næsten ikke have været værre. I Moskva lufthavn blev Elena tilbageholdt, fordi hun ikke havde et transitvisum – hvilket ellers ikke er påkrævet, hvis man har dokumentation for indrejse i modtagerlandet og en flybillet med en bekræftet dato for afgang fra mellemlandingslufthavnen indenfor 24 timer. Det blev desværre et yderst ubehageligt ophold i Moskva lufthavn for 22-årige Elena, og med Udenrigsministeriets og Den Danske Ambassades mellemkomst blev Elena et halvt døgn senere sat på et fly retur til Skandinavien, mens hendes bagage var sendt videre til Minsk.

Dette er selvsagt ikke en optimal forberedelse til en af årets største sportspræstationer, og noget rystet og et døgn forsinket fandt Elena alligevel den mentale styrke til at forberede sig til finalen, som hun gennemfører med et sprintpoint og placerede sig som nr. 11. Denne placering sætter Elena på 6. pladsen på verdensranglisten, hvilket må siges at være et flot sæsonresultat.

Elena slapper nu af hos sin græske del af familien i Grækenland, mens hun fortsætter sine studier på RUC. Og ligesom Stefan Due Schmidt har hun planer om at deltage i et par cykelløb i løbet af sommeren, som optakt til vintertræningen. Stefan Due Schmidt er for øvrigt også på så højt et niveau, at han er indplaceret på verdensranglisten, som nr. 24.

Seniorgruppen bliver næste år udvidet med to skatere, som begge har kllaret senior WorldCup kravet. Det er Oliver Lindenskov og Philip Due Schmidt. Teamet har sammen med deres ukuelige og dybt engagerede træner, Jesper Carlson, allerede sat sig nye mål: OL 2022.

Relaterede Indlæg

Natascha Lindenskov klarer Junior OL-kravet

Natascha Lindenskov kører Speed Skating i 13-års klassen. Hun bliver først junior i den kommende sæson, men den stærke pige kan allerede nu tidsmæssigt måle sig med kvalifikationskravet til Junior WorldCup. I midten af marts var Natascha i Calgary for at køre 3000 m ved CanAm4l Olympic Oval finale. Her kørte hun  i tiden 4.37,52, […]

Danmark på verdens-kortet i Speed Skating

Det har været en flot sæson for speed skaterne med flere top 10-placeringer ved VM og WorldCup. Elena Møller Rigas placerede sig for andet år i træk på verdensranglistens top 10 i MassStart, efter en stabil indsats gennem tre WorldCups og til WorldCup Finalen. Den flotte placering som nr. 6 ved dette års VM understreger […]

Maia leverede overblik ved JVM

Maia Sørensens resultat som nr. 45 ved Junior VM i Zagreb blev ikke helt, som vi havde håbet, men hun viste overblik og har fået sin første erfaring med at konkurrere til et ISU Mesterskab med al den virak, som det medfører.     Maia glædede sig til at løbe sit korte program og havde […]

Sponsor by

 
 
Navigation