WorldCup Finalen – slutningen på en lang sæson

Speed Skaterne sluttede OL-sæsonen af i weekenden med World Cup Finalen i Minsk, hvor både Elena Rigas og Viktor Hald Thorup havde kvalificeret sig gennem årets World Cup stævner.

Viktor havde sat sig for en strategi om et tidligt udbrud, men det gik ikke helt, som han havde ønsket det. Alligevel bliver Viktor en flot nr. 7 ved finalen, og ligger nu nr. 13 på verdensranglisten. Og holder planerne stik, så står den først på en velfortjent fejring med vennerne og så et Road trip i USA med sin far, inden han igen starter de mere seirøse træninger.

 

Elenas start på konkurrencen kunne næsten ikke have været værre. I Moskva lufthavn blev Elena tilbageholdt, fordi hun ikke havde et transitvisum – hvilket ellers ikke er påkrævet, hvis man har dokumentation for indrejse i modtagerlandet og en flybillet med en bekræftet dato for afgang fra mellemlandingslufthavnen indenfor 24 timer. Det blev desværre et yderst ubehageligt ophold i Moskva lufthavn for 22-årige Elena, og med Udenrigsministeriets og Den Danske Ambassades mellemkomst blev Elena et halvt døgn senere sat på et fly retur til Skandinavien, mens hendes bagage var sendt videre til Minsk.

Dette er selvsagt ikke en optimal forberedelse til en af årets største sportspræstationer, og noget rystet og et døgn forsinket fandt Elena alligevel den mentale styrke til at forberede sig til finalen, som hun gennemfører med et sprintpoint og placerede sig som nr. 11. Denne placering sætter Elena på 6. pladsen på verdensranglisten, hvilket må siges at være et flot sæsonresultat.

Elena slapper nu af hos sin græske del af familien i Grækenland, mens hun fortsætter sine studier på RUC. Og ligesom Stefan Due Schmidt har hun planer om at deltage i et par cykelløb i løbet af sommeren, som optakt til vintertræningen. Stefan Due Schmidt er for øvrigt også på så højt et niveau, at han er indplaceret på verdensranglisten, som nr. 24.

Seniorgruppen bliver næste år udvidet med to skatere, som begge har kllaret senior WorldCup kravet. Det er Oliver Lindenskov og Philip Due Schmidt. Teamet har sammen med deres ukuelige og dybt engagerede træner, Jesper Carlson, allerede sat sig nye mål: OL 2022.

Relaterede Indlæg

Debutanten Catharina bedst placeret ved Nordics

Ni løbere med trænere og to holdledere kom sent søndag aften hjem efter fem dage til The Nordics i Linköping, Sverige, hvor holdet har udvist stor holdånd, og hvor de ældste har hjulpet de mindste. Det har været nogle lange, sjove og lærerige dage med meget godt skøjteløb og skønne oplevelser. De bedst placerede danske […]

Fornem 6. plads ved VM i Mass Start til Elena Rigas

  Elena Møller Rigas blev i dag nr. 6 ved VM i Mass Start i Inzell efter et fantastisk løb, hvor hun tager point i hele to ud af fire mellemliggende sprinter. Med denne placering sørger hun således for, at Danmark får en Top 8-placering for tredje år i træk til henh. VM og OL. […]

Finaleplacering ved EM

  Pernille Sørensen fra Odense lykkedes igen at kvalificere sig til finalen i damernes stjernespækkede konkurrence ved EM i Minsk   20-årige Pernille, der opholder sig det meste af sæsonen i Fairfax, USA, hvor hun træner hos trænerteamet Kalle Strid og Mikael Olofsson, havde indlagt en trippel-trippel kombination i det korte program for første gang […]

Sponsor by

 
 
Navigation