WorldCup Finalen – slutningen på en lang sæson

Speed Skaterne sluttede OL-sæsonen af i weekenden med World Cup Finalen i Minsk, hvor både Elena Rigas og Viktor Hald Thorup havde kvalificeret sig gennem årets World Cup stævner.

Viktor havde sat sig for en strategi om et tidligt udbrud, men det gik ikke helt, som han havde ønsket det. Alligevel bliver Viktor en flot nr. 7 ved finalen, og ligger nu nr. 13 på verdensranglisten. Og holder planerne stik, så står den først på en velfortjent fejring med vennerne og så et Road trip i USA med sin far, inden han igen starter de mere seirøse træninger.

 

Elenas start på konkurrencen kunne næsten ikke have været værre. I Moskva lufthavn blev Elena tilbageholdt, fordi hun ikke havde et transitvisum – hvilket ellers ikke er påkrævet, hvis man har dokumentation for indrejse i modtagerlandet og en flybillet med en bekræftet dato for afgang fra mellemlandingslufthavnen indenfor 24 timer. Det blev desværre et yderst ubehageligt ophold i Moskva lufthavn for 22-årige Elena, og med Udenrigsministeriets og Den Danske Ambassades mellemkomst blev Elena et halvt døgn senere sat på et fly retur til Skandinavien, mens hendes bagage var sendt videre til Minsk.

Dette er selvsagt ikke en optimal forberedelse til en af årets største sportspræstationer, og noget rystet og et døgn forsinket fandt Elena alligevel den mentale styrke til at forberede sig til finalen, som hun gennemfører med et sprintpoint og placerede sig som nr. 11. Denne placering sætter Elena på 6. pladsen på verdensranglisten, hvilket må siges at være et flot sæsonresultat.

Elena slapper nu af hos sin græske del af familien i Grækenland, mens hun fortsætter sine studier på RUC. Og ligesom Stefan Due Schmidt har hun planer om at deltage i et par cykelløb i løbet af sommeren, som optakt til vintertræningen. Stefan Due Schmidt er for øvrigt også på så højt et niveau, at han er indplaceret på verdensranglisten, som nr. 24.

Seniorgruppen bliver næste år udvidet med to skatere, som begge har kllaret senior WorldCup kravet. Det er Oliver Lindenskov og Philip Due Schmidt. Teamet har sammen med deres ukuelige og dybt engagerede træner, Jesper Carlson, allerede sat sig nye mål: OL 2022.

Relaterede Indlæg

DSU er nu et Team Danmark-støttet forbund

Vi er stolte af nu at kunne kalde os for et Team Danmark-støttet forbund, og at vi har atleter, der kan levere så høje resultater sammenholdt med, at DSU kan opfylde forpligtelserne overfor Team Danmark. DSU har igennem flere år ønsket et samarbejde med Team Danmark, som har høje krav til resultater, til den sportslige […]

Sammenholdets konkurrence

I weekenden samledes 238 skøjteløbere til Friløbskonkurrencen i Herning Isstadion, hvor klubben stod klar med en velorganiseret konkurrence. Friløbskonkurrencen er sæsonens sidste konkurrence for Dansk Skøjte Union, og har altid været den konkurrence, hvor klubberne stillede med flest løbere, fordi konkurrencen er landsdækkende og for alle rækker. Den adskiller sig også ved, at det kun […]

Fantastisk Flot OL-Finale

Viktor Hald Thorup slog flere rekorder, da han tog 5. pladsen ved Masse Starten vunder OL i PyeongChang i lørdags ved en utrolig spændende finale. Også Stefan Due Schmidt kvalificerede sig  overraskende til finalen, hvor han blev nr. 13. Til gengæld fik Elena Møller Rigas ikke sin finale, da hun for første gang i år […]

Sponsor by

 
 
Navigation