VM nr. 8 og 13 – Speed Skaterne kører sig til toppen ved årets VM

 

Senior Speed Skaterne Elena Rigas og Viktor Hald Thorup havde stor succes ved VM i Syd Korea denne weekend på det stadium i PyeongChang, der er vært ved OL næste vinter. Og det er OL-pladser, Elena og Viktor kører efter i år, hvor de især har succes med Mass Start. For landstræner Jesper Carlson giver det nye – positive – udfordringer – nu skal der sættes nye mål for den kommende sæson. Men det er en stolt landstræner, der har stor succes med sit store arbejde for at få Danmark sat på verdenskortet i Speed Skating for alvor.

VM17 Team

Elena Rigas kørte ind på 8. pladsen i Mass Start, hvor 24 skatere kører 16 omgange i alt. 8. pladsen var et langt bedre resultat, end landstræner Jesper Carlson havde forventet for årets sidste stævne. Netop denne placering var et af de mål, der var sat for Elena til næste sæson, så nu må landstræneren sætte nye mål for den hurtige elev. Med denne markering i verdenstoppen er Elena meget tæt på sin OL-udtagelse næste år. Dansk Skøjte Union har ikke haft en deltager ved Vinter OL siden 2010, hvor Cathrine Grage repræsenterede Danmark.

Elena selv er både glad og stolt over resultatet. “Det har givet mig et kæmpe selvtillidsboost og troen på, at en OL-deltagelse med en topplacering er mulig for mig. Det giver god energi til at fortsætte træningen”, siger Elena. Den flotte placering skyldes måske mest den måde, som løbet blev tænkt rent taktisk. Elena forklarer: “Tidligere plejede vi at gå efter at være med og at få en god placering i den sidste omgang. Men i år er vi begyndt at tænke løbene taktisk, og vi har nu fundet en taktik, der fungerer for mig”.

Efter de mange stævner, primært i Østen, og de 500 træningstimer i Vallensbæk, Inzell, Tyskland og Leeuwarden, Holland følger nu en måneds mere træningslet periode, hvor Elena træner mere lystbetonet og alternativt. Det giver også lidt bedre tid til studierne på International Samfundsvidenskab Bachelor på RUC. Til april starter den målrettede træning op mod det store mål – OL i PyeongChang 2018.

Følg Elenas vej til OL 2018

Elena Rigas

Viktor Hald Thorup kørte sig til en 13. plads i det fornemme selskab ved VM og fortsætter dermed også sin fremgang mod sine mål om OL-deltagelse næste år. Viktor vandt også en omgang i 5000 m, hvor han placerede sig som nr. 17 i det samlede løb. For Viktor var det et vigtigt VM, fordi det var på OL-banen. Viktor forklarer: “Isskøjtebaner er meget individuelle, og det er en stor fordel at kende dem, så vi ved hvilke omgangstider, vi bør køre efter. Derudover var det også godt at tjekke omgivelserne ud. Så har vi en god idé om alle de øvrige faktorer inden OL skydes i gang. Det handler f.eks. om maden, klimaet og trænings muligheder, såsom cykling og styrketræning”.

For Viktor gav placeringerne et godt udgangspunkt og noget at arbejde ud fra i den kommende sæson. “Målene for den næste sæson vil være lidt anderledes, så kan ikke bruge resultatet som forudsigelse af OL placeringer. Denne sæsons resultater er med til at højne selvtilliden og give en vis ro, i og med at jeg ikke tvivler på vores sæsonplan, trænings strategier, og ikke mindst mit niveau og potentiale”, slutter Viktor, som nu vil prioritere hvile og tidlig trænings opstart af 17/18 sæsonen. Han vil muligvis deltage i World Cup finalen i Stavanger, anden weekend i marts, men det bliver mere for at teste forskelligt udstyr af.

Viktor VM17

Relaterede Indlæg

Isdanserne nr. 13. ved et stærkt VM

Det var en overvældende modtagelse, Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen fik af de knap 8.000 tilskuere i Hartwall Arena, Helsinki, da de i aftes indtog isen til deres Frie Dans ved VM. Publikum fortsatte den store opbakning igennem hele det stærkt emotionelle program, og da Laurence et kort øjeblik mistede balancen i den ene […]

Laurence & Nikolaj klar til VM

I dag starter VM i kunstskøjteløb i den finske hovedstad Helsinki. For det danske par Laurence Beaudry Fournier & Nikolaj Sørensen er det kulminationen på en lang sæson, der har budt på rigtig gode placeringer og et par mindre skader undervejs. Laurence og Nikolaj er sammen med det store team af top-dansere allerede på vej til Helsinki […]

Ingen Grand Prix Finale – Resultater udregnet med max point

Det var ikke muligt for de tilmeldte løbere til Grand Prix finalen at få en sidste indflydelse på det endelige resultat af årets Grand Prix. Konkurrencen i Gladsaxe Skøjtehal måtte aflyses, da ismaskinen brød sammen, og ingen Grand Prix løbere kom på isen til årets finale. Teknisk Udvalg tog derfor beslutningen om at give den højeste pointscore […]

Navigation