VM nr. 8 og 13 – Speed Skaterne kører sig til toppen ved årets VM

 

Senior Speed Skaterne Elena Rigas og Viktor Hald Thorup havde stor succes ved VM i Syd Korea denne weekend på det stadium i PyeongChang, der er vært ved OL næste vinter. Og det er OL-pladser, Elena og Viktor kører efter i år, hvor de især har succes med Mass Start. For landstræner Jesper Carlson giver det nye – positive – udfordringer – nu skal der sættes nye mål for den kommende sæson. Men det er en stolt landstræner, der har stor succes med sit store arbejde for at få Danmark sat på verdenskortet i Speed Skating for alvor.

VM17 Team

Elena Rigas kørte ind på 8. pladsen i Mass Start, hvor 24 skatere kører 16 omgange i alt. 8. pladsen var et langt bedre resultat, end landstræner Jesper Carlson havde forventet for årets sidste stævne. Netop denne placering var et af de mål, der var sat for Elena til næste sæson, så nu må landstræneren sætte nye mål for den hurtige elev. Med denne markering i verdenstoppen er Elena meget tæt på sin OL-udtagelse næste år. Dansk Skøjte Union har ikke haft en deltager ved Vinter OL siden 2010, hvor Cathrine Grage repræsenterede Danmark.

Elena selv er både glad og stolt over resultatet. “Det har givet mig et kæmpe selvtillidsboost og troen på, at en OL-deltagelse med en topplacering er mulig for mig. Det giver god energi til at fortsætte træningen”, siger Elena. Den flotte placering skyldes måske mest den måde, som løbet blev tænkt rent taktisk. Elena forklarer: “Tidligere plejede vi at gå efter at være med og at få en god placering i den sidste omgang. Men i år er vi begyndt at tænke løbene taktisk, og vi har nu fundet en taktik, der fungerer for mig”.

Efter de mange stævner, primært i Østen, og de 500 træningstimer i Vallensbæk, Inzell, Tyskland og Leeuwarden, Holland følger nu en måneds mere træningslet periode, hvor Elena træner mere lystbetonet og alternativt. Det giver også lidt bedre tid til studierne på International Samfundsvidenskab Bachelor på RUC. Til april starter den målrettede træning op mod det store mål – OL i PyeongChang 2018.

Følg Elenas vej til OL 2018

Elena Rigas

Viktor Hald Thorup kørte sig til en 13. plads i det fornemme selskab ved VM og fortsætter dermed også sin fremgang mod sine mål om OL-deltagelse næste år. Viktor vandt også en omgang i 5000 m, hvor han placerede sig som nr. 17 i det samlede løb. For Viktor var det et vigtigt VM, fordi det var på OL-banen. Viktor forklarer: “Isskøjtebaner er meget individuelle, og det er en stor fordel at kende dem, så vi ved hvilke omgangstider, vi bør køre efter. Derudover var det også godt at tjekke omgivelserne ud. Så har vi en god idé om alle de øvrige faktorer inden OL skydes i gang. Det handler f.eks. om maden, klimaet og trænings muligheder, såsom cykling og styrketræning”.

For Viktor gav placeringerne et godt udgangspunkt og noget at arbejde ud fra i den kommende sæson. “Målene for den næste sæson vil være lidt anderledes, så kan ikke bruge resultatet som forudsigelse af OL placeringer. Denne sæsons resultater er med til at højne selvtilliden og give en vis ro, i og med at jeg ikke tvivler på vores sæsonplan, trænings strategier, og ikke mindst mit niveau og potentiale”, slutter Viktor, som nu vil prioritere hvile og tidlig trænings opstart af 17/18 sæsonen. Han vil muligvis deltage i World Cup finalen i Stavanger, anden weekend i marts, men det bliver mere for at teste forskelligt udstyr af.

Viktor VM17

Relaterede Indlæg

Damerne kæmpede en brav kamp ved Nordics

På endnu en fantastisk klar og solrig dag i Reykjavik, som viste sig fra sin bedste side under hele konkurrencen, lukkede Senior Damer på fineste vis dette års Nordics Open. De danske damer, Malene Andersen og Emma Louise Jensen, befandt sig i en meget stærk konkurrence med  i alt 17 damer, hvoraf de 13 opnår pointscorer […]

God indsats af junior herrerne rakte ikke til medaljer ved Nordics

Nikolaj Majorov, Sverige, opnåede 149,58 point og tog dermed sikkert guldet i Junior Herrer ved the Nordics i Reykjavik i dag. De danske drenge havde mange gode facetter, og selvom de ikke løb op til deres bedste i dag, var holdleder Maria Fuglsang godt tilfreds med deres indsats. De placerede sig hhv. på 5., 6. og 7. pladsen og […]

Nordisk bronze til Lucas

  Lucas Strzelec bragte glans over NM-holdet i dag, hvor han med et højt teknisk niveau løb sig til bronze medaljen i Novice Drenge. Lucas, der lå på 4. pladsen efter det korte program, lykkedes i dag både med trippel tåloop og dobbelt axel, som tidligere har voldt ham lidt kvaler. Og så det er […]

Navigation