Stærk sæsondebut for Pernille

Pernille Sørensen havde i weekenden sæsondebut ved Halloween Cup i Budapest, hvor hun med et blændende kort program satte ny, personlig rekord med 52,41 point og dermed opnåede kvalifikation til VM.

Den 20-årige fynbo, der deler trænings tiden mellem Odense og Fairfax, USA, har ellers døjet med en skade i foden, som gjorde det umuligt at træne i godt 4 uger sidst på sommeren. Lægerne kunne ikke finde ud af, hvad der var galt, og det var først, da Pernille prøvede at skifte skøjterne ud med et andet mærke, at skaden fortog sig.

‘Jeg kunne mærke det lige fra jeg kom ned i de nye skøjter’, siger en glad Pernille, der netop er trådt af isen i Odense. ‘Det hjalp lige med det samme. Jeg kunne genoptage træningen – og kvaliteten i springene er faktisk blevet bedre med de nye skøjter,’ udtaler Pernille. Hun fik derefter en rigtig god trænings periode på 6 uger i USA med Kalle Strid og Mikael Olofsson, og dermed ideelle trænings betingelser op til konkurrencen.

Fokus har primært været på det korte program for at opnå kvalifikations pointene til VM, men det er to helt nye programmer, som Pernille debuterede med i Budapest. ‘Jeg er rigtig glad for begge programmer,’ siger Pernille og fortsætter ‘De er bygget op på en lidt anden måde end tidligere, og der er indlagt strategiske pauser og sværere elementer i år.’

Pernille følte sig godt tilpas på isen i Budapest og var tilpas afslappet med det korte program, der dog blev ændret lige op til konkurrencen, hvor 3 Lutz i kombinationen blev erstattet af en 3 Too-loop for at sikre et fejlfrit program. For Pernille var konkurrencen en god start på sæsonen, hvor målet er EM- og VM-deltagelse. Det blev til en samlet 6. plads i Halloween Cup med i alt 138,92 point.

Efter en lille uge hos familien i Odense går turen atter godt 4 uger til Fairfax i USA, hvor der udover konditionen skal arbejdes på at få 3 Lutz og en trippel-trippel kombination ind i programmerne – begge elementer, der fungerer i træningen i dag.

Inden vi får Pernille at se på dansk is til DM i december, stiller hun op til endnu en international konkurrence, hvor programmerne kan finpudses før de internationale mesterskaber, som hun håber at blive udtaget til.

Relaterede Indlæg

Linus Colmor Jepsen starter isdanse-eventyr i Lyon

Linus Colmor Jepsen har valgt at skifte til isdans, som han tidligere har dyrket bl.a. med sin søster, Leonora Colmor Jepsen, og senest med Sara Buch-Weeke. Henover foråret og sommeren har Linus været på try outs og camps i USA, Canada og Frankrig hos forskellige prominente isdanse trænere. Og valget af ny partner er faldet af […]

Årets første internationale konkurrencer

DSU har de sidste måneder haft deltagere med ved to ISU Junior Grand Prix konkurrencer, hhv. i Bratislava 22.-25. august med Maia Sørensen, HI-KU og Nikolaj M. Pedersen, FSF og i Ostrava 26.-29. september med Maia Sørensen HI-KU og Lucas Strzelec, HSF. Både Maia og Lucas havde debut i det stærke JGP-felt, mens Nikolaj også deltog […]

Debut med +/- 5 GOE og god dansk deltagelse ved JGP

  International mesterskabsdommer Lone Villefrance dømte ved sæsonens første JGP i Bratislava, hvor der blev dømt med det nye +/-5 system. Lone havde derfor fuld fokus på både løbere og GOEs og har bidraget med sine observationer for de danske deltageres præstationer. Maia Sørensen, Hi-KU, fik sin debut ved denne sæsons første Junior Grand Prix. […]

Sponsor by

 
 
Navigation