Speedskaterne har kvalificeret sig til VM

Ved World Cup 4 i Heerenveen, Holland, sidste weekend sikrede speedskaterne sig fornemme pladser til Massestarten i både herrer og damer ved VM. Og de har gode placeringer på verdensranglisten:

  • Nr. 10 Elena Møller Rigas
  • Nr. 17 Viktor Hald Thorup
  • Nr. 21 Philip Due Schmidt

Philip Due Schmidt, der kører sin første sæson i senior rækken, har budt ind med gode tider på de individuelle distancer og ligget pænt ved massestarten. I weekenden tog han 9. pladsen i massestart semifinalen, lige uden for finalekvalificeringen, mens han løb sig ind på en 25. plads på 5000 m. ’Jeg er ikke helt tilfreds med mit løb, for jeg har mere i mig til træningen’, fortalte Philip efter løbet, og fortsætter ’Jeg har arbejdet meget med teknikken, og så er det ærgerligt ikke at huske det her i konkurrencen’. For Philip har det været sjovt og lærerigt, at køre med de store idoler, og han kan klart mærke niveauskiftet fra neo-senior rækken. I år er kravet for at stille op hævet med 8 sekunder, hvorfor Philip er glad for at kunne kvalificere sig til World Cuppen.

Philip Due Schmidt                                                              Foto: Schmidt Photography


Elena Møller Rigas
er strategisk stærk og derfor ligger massestarten godt til hende. Det beviste hun endnu engang, hvor hun kører sig ind som nr. 8 i semifinalen, men hvor hun trods flere forsøg på at passere de foranliggende skatere, ender på en 12. plads i finalen og 58 point til World Cuppen. For Elena er årets højdepunkt VM i februar, og i år har hun forsøgt at lægge sæsonen lidt om, så hun topper i februar og ikke til World Cup stævnerne her i efteråret. ’Jeg er glad for, at mit niveau alligevel er højt nok til, at jeg har kvalificeret mig på Massestarten’, udtaler Elena efter løbet, og påpeger at det er marginaler, der skiller løberne i top 10.

Elena løber også 1500 m, hvor hun kom ind som nr. 23, men det er 3000 m distancen, som hun nu arbejder målrettet på skal blive den individuelle distance, som hun ønsker at kvalificere sig til i OL 2022.

Elena Møller Rigas i front                                                       Foto: Schmidt Photography


Viktor Hald Thorup
var stadig plaget af et maveonde, der havde ramt mange af holdene ved World Cuppen i Polen weekenden før. På trods af, at Viktor stadig ikke kunne holde mad i sig, stillede han til start søndag på 5000 m. Men hans krop kunne ikke holde til den lange distance, hvor han ellers lagde godt ud, og Viktor måtte se sig slået helt ud af konkurrencen med 0 point. 1500 m distancen kørte han på 1:51:848, hvilket desværre heller ikke bragte ham point i World Cuppen, og Viktors semifinale til massestarten var også præget af sygdom, hvor Viktor blev nr. 13 med 28 point. Vi er sikre på, at Viktor vender stærkt tilbage efter nytår.

Viktor Hald Thorup gør sig klar                                                 Foto: Schmidt Photography


Stefan Due Schmidt
har overladt stævnerne til bror Philip her i efteråret, fordi Stefan har prioriteret en længere oplevelses rejse – med indlagt fysisk træning – og dermed er kommet senere på is. Til gengæld stiller Stefan i øjeblikket op i Marathons, som er god taktisk træning til massestarterne, og han er klar til konkurrencerne efter nytår.

I år har skaterne mere stabil adgang til is, idet de har en base i Inzell og Heerenveen, hvor de træner mere konsekvent. Træningen i denne sæson er også ændret, primært fordi landstræner Jesper Carlson holder orlov i troperne, og skaterne træner mere teknisk end tidligere, hvilket styrker dem. Viktor Hald Thorup har imidlertid valgt at træne i Salt Lake City, hvor han også har haft stor fokus på den tekniske træning, som har givet ham et helt nyt indspark.

Den hollandske træner Arjen Wolters i aktion.                        Foto: Schmidt Photography

Alle skaterne holder en fortjent juleferie i Danmark, hvor Viktor allerede har været til forpremiere på en film, der er skabt om ham: ’Against all odds’.

Af Mariann Vasbo

Relaterede Indlæg

Natascha Lindenskov klarer Junior OL-kravet

Natascha Lindenskov kører Speed Skating i 13-års klassen. Hun bliver først junior i den kommende sæson, men den stærke pige kan allerede nu tidsmæssigt måle sig med kvalifikationskravet til Junior WorldCup. I midten af marts var Natascha i Calgary for at køre 3000 m ved CanAm4l Olympic Oval finale. Her kørte hun  i tiden 4.37,52, […]

Danmark på verdens-kortet i Speed Skating

Det har været en flot sæson for speed skaterne med flere top 10-placeringer ved VM og WorldCup. Elena Møller Rigas placerede sig for andet år i træk på verdensranglistens top 10 i MassStart, efter en stabil indsats gennem tre WorldCups og til WorldCup Finalen. Den flotte placering som nr. 6 ved dette års VM understreger […]

Maia leverede overblik ved JVM

Maia Sørensens resultat som nr. 45 ved Junior VM i Zagreb blev ikke helt, som vi havde håbet, men hun viste overblik og har fået sin første erfaring med at konkurrere til et ISU Mesterskab med al den virak, som det medfører.     Maia glædede sig til at løbe sit korte program og havde […]

Sponsor by

 
 
Navigation