Sølv til Oliver Lindenskov ved Junior World Cup Finalen

 

Der er også danske skatere med målet fastlåst på OL 2022. Og her er Oliver Lindenskov en af dem, der satser benhårdt på en udtagelse til den ultimative sports oplevelse i Beijing.

Ved Junior World Cup Speed Skating finalen i Tyskland denne weekend tog Oliver sølvmedaljen til Danmark. Her kom Olivers store gennembrud efter de utallige trænings timer på skøjter med enten hjul eller klinger under. Gennem de to Junior World Cup stævner havde Oliver skaffet sig point nok til at ligge på en delt anden plads i verdens ranglisten, og han var derfor spået gode chancer til selve finalen. Men der kan altid ske meget under en løb, og der skal et køligt hoved til at  overskue taktikken undervejs i løbet, for så at sætte ind på det helt rigtige tidspunkt.

Sammen med en svensk løber valgte Oliver at gå efter mellemspurten for at få point – og den taktik lykkedes. Han opnåede 75 point, og endte samlet med 175 point ialt, hvilket gav ham en samlet 2. plads i Junior World Cup finalen. Den førende koreaner var ikke til at nå, men kineseren og koreaneren, som Oliver delte andenpladsen på verdensranglisten med inden finalen, blev begge sat til vægs, hensat til en samlet 6. og 7. plads. Der er arbejdet målrettet på, at Oliver skulle toppe her til sidst i juniorrækken, og han skuffede altså heller ikke.

Oliver Lindenroth WC Finale 17

Junior World Cup løbene i Europa har deltagelse af landene i Asien, så det er så absolut et hårdt og krævende set-up, hvor der ikke bliver givet ved dørene. De store, stærke nationer er Japan, Korea, Holland, Hviderusland samt Tyskland. Danmark er med sin størrelse og antallet af deltagere rigtigt godt repræsenteret ved Junior World Cup, og vores løbere laver stærke præstationer. Derfor kan vi også med stolthed sige, at vi nu har speed skatere i Danmark på topniveau i både senior- og junior.

Fra den imponerende indsats ved Junior World Cup Finalen går turen direkte videre til Helsinki i Finland, hvor der skal køres Junior VM den kommende weekend. Landstræner Jesper Carlson håber på en top-5 placering, men det er et svært felt med deltagelse af de største nationer. Vi krydser fingrene og ønsker Oliver og træner Daniel Yeow held og lykke i Finland.

Relaterede Indlæg

Fokus på træningerne under OL

De danske speed skatere Elena Møller Rigas, Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt er kommet sig over den værste jetlag, og har gode træninger før deres Mass start lørdag den 24. februar. Dagene går med to træningspas, et på is og et på enten cykel eller i fitness lokalet. Ellers står den på afslapning […]

Flotte bronzemedaljer til The Nordics

  Det meste af teamet ankom onsdag til det kolde Rovaniemi i det nordlige Finland, hvor der desværre var udfordringer med at få anvist de værelser, vi havde købt hjemmefra. Desuden var det et stort kompleks, så der blev brugt tid på at finde rundt i de mange bygninger. Torsdag gik det løs både med […]

Kurt Stille – DSU’s Speed Skating fyrtårn

Om to dage starter OL i PyeongChang, hvor danske Elena Møller Rigas går forrest for den danske delegation i Åbningsceremonien. Vi tager et tilbageblik på den danske Speed Skater, som grundlagde Speed Skating i Danmark – Kurt Stille. Kurt Stille følger de danske speed skatere løb for løb, og det er hans store ønske, at […]

Navigation