Sølv til Oliver Lindenskov ved Junior World Cup Finalen

 

Der er også danske skatere med målet fastlåst på OL 2022. Og her er Oliver Lindenskov en af dem, der satser benhårdt på en udtagelse til den ultimative sports oplevelse i Beijing.

Ved Junior World Cup Speed Skating finalen i Tyskland denne weekend tog Oliver sølvmedaljen til Danmark. Her kom Olivers store gennembrud efter de utallige trænings timer på skøjter med enten hjul eller klinger under. Gennem de to Junior World Cup stævner havde Oliver skaffet sig point nok til at ligge på en delt anden plads i verdens ranglisten, og han var derfor spået gode chancer til selve finalen. Men der kan altid ske meget under en løb, og der skal et køligt hoved til at  overskue taktikken undervejs i løbet, for så at sætte ind på det helt rigtige tidspunkt.

Sammen med en svensk løber valgte Oliver at gå efter mellemspurten for at få point – og den taktik lykkedes. Han opnåede 75 point, og endte samlet med 175 point ialt, hvilket gav ham en samlet 2. plads i Junior World Cup finalen. Den førende koreaner var ikke til at nå, men kineseren og koreaneren, som Oliver delte andenpladsen på verdensranglisten med inden finalen, blev begge sat til vægs, hensat til en samlet 6. og 7. plads. Der er arbejdet målrettet på, at Oliver skulle toppe her til sidst i juniorrækken, og han skuffede altså heller ikke.

Oliver Lindenroth WC Finale 17

Junior World Cup løbene i Europa har deltagelse af landene i Asien, så det er så absolut et hårdt og krævende set-up, hvor der ikke bliver givet ved dørene. De store, stærke nationer er Japan, Korea, Holland, Hviderusland samt Tyskland. Danmark er med sin størrelse og antallet af deltagere rigtigt godt repræsenteret ved Junior World Cup, og vores løbere laver stærke præstationer. Derfor kan vi også med stolthed sige, at vi nu har speed skatere i Danmark på topniveau i både senior- og junior.

Fra den imponerende indsats ved Junior World Cup Finalen går turen direkte videre til Helsinki i Finland, hvor der skal køres Junior VM den kommende weekend. Landstræner Jesper Carlson håber på en top-5 placering, men det er et svært felt med deltagelse af de største nationer. Vi krydser fingrene og ønsker Oliver og træner Daniel Yeow held og lykke i Finland.

Relaterede Indlæg

Pernille Sørensen mod næste mål

Der er utroligt mange ting, der spiller ind, når man står alene på en 30 x 60m stor isflade og har under 5 minutter til at vise dommerne alt, hvad man har i sig. Alt andet skal lukkes ude og fokus skal rettes 100% ind på de mange detaljer, der udgør et samlet skøjte program. […]

Udfordrende programmer ved Efterårskonkurrencen

Eliteudvalgets formand, Pernille Gormsen, var på plads ved årets første konkurrence, og hun så rigtig mange positive aspekter i Rødovre Skøjte Arena. For Eliteudvalget er det vigtigere her i starten af sæsonen, at løberne tænker udvikling i stedet for placeringer. ” Vi ser helst, at målet ikke er fejlfrie præstationer, men hellere udfordrende programmer for […]

TD støtte til speed skaterne mod OL

Elena Rigas Møller og Victor Hald Thorups resultater sidste sæson har nu resulteret i, at Team Danmark netop har bevilget 250.000 kr. i særlig olympisk projektstøtte til optimering af forberedelserne til OL i 2018. Den økonomiske støtte til speed skaterne er øremærket konkrete indsatser: deltidsansættelse af landstræneren, så han kan deltage i konkurrencer og træningssamlinger […]

Navigation