Skadesforebyggelse med Sportsbasics

I de sidste dage i april holdt vi kursus i skadesforebyggelse med Mats Mejdevi både øst og vest for Storebælt, hvor i alt ca. 35 trænere og bestyrelsesmedlemmer deltog. De fleste har givet os positiv feedback, bl.a. sagde en cheftræner: “Det her er genialt”, og en bestyrelsesformand udtalte: “Dette kursus burde alle løbere og forældre også deltage i”. Desværre måtte de to sidste kurser, den 29. og 30. april på Sjælland slås sammen grundet for få tilmeldte.

Mats Mejdevi, som vi i mange år også har brugt på Danskate, er stifter af ’Sportsbasics’, som er en træningsplatform med mere end 1100 øvelser, alle illustreret med video og beskrivelse.  På platformen kan trænere oprette og videresende træningsprogrammer direkte til sine løbere, eller vælge en af de allerede eksisterende træningsprogrammer. Mats har meget stor kompetence på området, og har arbejdet med topatleter som Caroline Wozniacki og Peter Gade.

På vores kurser var det klare fokus, at træning skal være sjovt og smart. Smart i den forstand, at forskellige typer af træning, tilhører forskellige aldersgrupper. Det er derfor nødvendigt at træne aldersrelateret, hvis kroppen skal kunne følge med og træningen være effektiv.

Deltagerne fik disse vigtige statements med sig:

  • Træning tager tid
  • Straf aldrig med fysisk træning. Fysisk træning er en belønning
  • Træning skal være sjovt og alsidigt
  • Tænk krop før teknik – f.eks. hvordan udvikler vi kroppen, til at kunne lande 2 axel?

Trænerne, der har deltaget i kurset, har nu mulighed for at få login til trænings platformen hos Sportsbasics og begynde at bruge systemet. I DSU håber vi på, at mange flere vil få øjnene op for dette tiltag, som bestyrelsen længe har ønsket at få implementeret.

Relaterede Indlæg

ATK Samling – Hvad er nu det?

Eliteudvalget inviterede alle landets Cubs og Springs løbere til træningssamling i slutningen af september, og 52 løbere valgte at følge opfordringen. Man kan jo undre sig over, hvorfor Eliteudvalget inviterer alle løbere i denne aldersgruppe, når elitesamlingerne normalt er forbeholdt udtagne løbere? Men det er der en god forklaring på. I DSU arbejder vi med […]

ATK-samling udsat

Den planlagte ATK-samling i Hvidovre er blevet udsat, fordi den kolliderede med flere, private samlinger i Efterårsferien. Eliteudvalget vender hurtigst muligt tilbage med en ny dato.

Officials opdaterede efter en god weekend

Det er ikke kun skøjteløberne, der forbereder sig til den nye sæson.  Alle officials – dommere, tekniske specialister, controllere, kamerafolk m.fl. – skal hvert år uddannes i de regel ændringer, som den Internationale Skøjte Union vedtager – med tilpasninger af vores tekniske udvalg. I weekenden 31. august -2. september deltog mere end 80 officials i […]

Sponsor by

 
 
Navigation