Mindeord for Ole B. Thomsen

 

Æresmedlem af Dansk skøjte Union Ole B Thomsen afgik ved døden 85 år gammel den 25. december 2018.

Ole begyndte at løbe på skøjter i 1973 i en alder af 40 år på voksenhold i Brøndby Skøjteløber Forening. Han blev grebet af sporten, hvor han nød at slappe af på isen efter en travl arbejdsdag, ligesom han nød klublivet og hurtigt blev medlem af klubbens bestyrelse.

Ole valgte også at gå ind i Unionens organisation. Han trådte ind i bestyrelsen i 1978, og blev generalsekretær i 1982. Han var en stor drivkraft i Unionens værtskaber af VM i 1982 og EM i 1986. Han var ”Chef de Mission” ved OL 1988 i Calgary i Canada, og modtog DIF’s ærestegn for sine indsatser.

Den dygtigt skrivende Ole var medredaktør af unionens blad SKØJTESPORT fra 1977 og senere chefredaktør frem til bladet gik ind i begyndelsen af 2000-årene. I anledning af DSU’s 75-års jubilæum i 1987 skrev Ole bogen om unionens historie, med malende beskrivelser af udfordringer, af opgangs- og nedgangstider. Ole lavede et kæmpe forarbejde  til bogen med at gennemgå alle referater fra bestyrelses- og repræsentantskabsmøder tilbage i tiden.

Ole B. Thomsen var også med i opbygningen af Træningscentret i Gladsaxe og stod for forhandlings arbejdet med Team Danmark. I en lang periode var han tillige medlem af DSU’s Amatør og Ordens Udvalg.

Ved repræsentantskabsmødet i 1988 valgte Ole at træde tilbage, men bevarede stadig interessen for skøjtesporten. Alle der kendte Ole vil huske ham som et meget fair og ærligt menneske. Meget positiv at arbejde sammen med. En ildsjæl, der betød meget for unionens udvikling.

For mig blev han et forbillede på den perfekte leder.

 

 

 

Af Ingelise Blangsted, æresmedlem & tidl. formand

Relaterede Indlæg

Hanne Lund ny DSU speaker

Vi er rigtig glade for, at Hanne Lund har sagt ja til at være fast speaker ved DSU’s konkurrencer. Hanne har igennem flere år været speaker ved mange konkurrencer, hvor hun tydeligt og professionelt guider løbere og publikum gennem konkurrencen. Hanne har derfor stor indsigt i, hvad der kan opstå under konkurrencen, og har derfor […]

The Nordics 2019

Eliteudvalget har nu udsendt kravene for udtagelserne til The Nordics, som i år finder sted den 6.-10. februar i Linköping, Sverige. Her dyster de nordiske lande i rækkerne Novice, Junior og Senior, idet Senior konkurrencen også er åben for andre nationer. Vi må deltage med 3 i senior rækkerne, og 4 i henholdsvis junior og […]

Blangsted-prisen til Ingelise Blangsted

Ingelise Blangsted trak sig i juni tilbage som formand for DSU med 50 års jubilæum som frivillig i unionen. Det blev markeret ved instiftelsen af en ny pris for frivillige, ‘Blangsted-prisen’. Ingelise Blangsted lægger dermed navn til en frivillig-pris, efter hun har udmærket sig med 50 år som frivillig i Dansk Skøjte Union. Ingelise tog […]

Sponsor by

 
 
Navigation