Maia Sørensens resultat som nr. 45 ved Junior VM i Zagreb blev ikke helt, som vi havde håbet, men hun viste overblik og har fået sin første erfaring med at konkurrere til et ISU Mesterskab med al den virak, som det medfører.

 

Maia med sin træner Anni Petersen til træning i Zagreb.  Foto: Ingelise Blangsted

 

Maia glædede sig til at løbe sit korte program og havde en fin opvarmning, hvor hun ubesværet lykkedes med den svære trippel-trippel kombination. Men i programmet blev andet spring i kombinationen ikke fuldt roteret, hvilket forårsagede et fald. Kort efter gik Maia ind til trippel flip, som normalt er et sikkert element, men hun opgav at gennemføre springet.

Trods sin unge alder havde Maia overblikket til hurtigt at lave sin dobbelt Axel for at få tid til et nyt forsøg på trippel flip, hvilken medførte endnu et fald. Desværre blev springet slettet, da dommerpanelet allerede havde talt det første forsøg som et spring, men vi er stadig imponerede over, at Maia tog kontrol over situationen med at sætte et ekstra spring ind i programmet. De mislykkede spring satte selvfølgelig sit præg på resten af programmet, som aldrig nåede op på det niveau, som Maia kan præstere , og det var selvfølgelig en meget skuffet ung løber, der gik af isen.

Når vi ser på det samlede resultat i det korte program, kunne Maia med et fejlfrit program have været tæt på en finaleplads. Vinterens skader har selvfølgelig haft stor betydning for træningen op til JVM, og selvom Maia er på vej tilbage til sit tidligere niveau, har hun ikke konkurreret siden starten af december, så den manglende konkurrencetræning har nok også haft indflydelse på resultatet.

Resultater JVM

 

 

Af Ingelise Blangsted og Mariann Vasbo