I dag starter VM i kunstskøjteløb i den finske hovedstad Helsinki. For det danske par Laurence Beaudry Fournier & Nikolaj Sørensen er det kulminationen på en lang sæson, der har budt på rigtig gode placeringer og et par mindre skader undervejs.

Laurence og Nikolaj er sammen med det store team af top-dansere allerede på vej til Helsinki fra Canada med træner teamet Marie-France Dubreil og Patrice Lauzon. De er spændte på, om de skal starte i anden eller tredje opvarmningsgruppe, som alene afgøres af deltagernes World Rank Points, men som omvendt også vides at have en vis indflydelse på de indbyrdes resultater.

Tirsdag, onsdag og torsdag står der træning på programmet, hvilket selvfølgelig mest handler om at holde føling med isen og elementerne, men hvor dommer-temaet også sidder med og får deres personlige indtryk af løberne og deres kompetencer. Samtidig får løbere, der er kommet til en ny tidszone, også mulighed for at akklimatisere sig før konkurrencen. For de danskere, der er taget til Helsinki, træner Laurence og Nikolaj i Gruppe 1.

Laurence & Nikolaj er skadesfri og har virkelig set frem til konkurrencen. Der er ændret en smule ved Laurence’s kjoler, men ikke de store ting i selve programmerne, som ‘blot’ er pudset af igen og igen, så de kan give deres bedste i Finland.

Isdanserne starter med den korte dans fredag kl. 11.00 – 16.00 og vi håber, at Eurosport vælger at sende så meget, at vi kan få de danske løbere at se. Lørdag er der Fri dans kl. 16.35-20.00, hvor VM afgøres for isdanserne. Den første konkurrence er damernes korte program onsdag kl. 10.40 og VM’s sidste konkurrence er faktisk dansernes, hvor Finland også selv har et par med, som de håber vil klare sig godt på hjemmebane.

Officiel Site

Startrækkefølge/Resultater