Danmark på verdens-kortet i Speed Skating

Det har været en flot sæson for speed skaterne med flere top 10-placeringer ved VM og WorldCup.

Elena Møller Rigas placerede sig for andet år i træk på verdensranglistens top 10 i MassStart, efter en stabil indsats gennem tre WorldCups og til WorldCup Finalen. Den flotte placering som nr. 6 ved dette års VM understreger Elenas plads blandt verdens bedste.

”Dette år har været et mellem år for mig, hvor jeg har trænet lidt anderledes end i året op til OL. Det har været vigtigt for mig at lade op til de kommende 3 år, og min træning har derfor været struktureret på en anden måde, end jeg har været vant til,” udtaler Elena. “MassStart er en meget taktisk præget disciplin, som det kendes fra cykelløb. I denne sæson har jeg afprøvet forskellige taktikker, og ved VM gik det rigtigt godt, hvorimod nogle af mine WorldCups ikke levede op til mine forventninger. Alt i alt har det været et lærerigt år for mig, og det vil jeg tage med mig videre frem mod OL. Jeg er meget tilfreds med at have leveret en 6. plads ved VM og min 10. plads på verdensranglisten” slutter Elena.

Viktor Hald Thorups 4. plads i WorldCup Finalen i Mass Start rykkede ham op på 13. pladsen på verdensranglisten. Det har været en lidt ustabil sæson for Viktor i MassStart, så 4. pladsen var en rigtig god afslutning på sæsonen. Helt anderledes har sæsonen været for Viktor på 5.000 meter i Single Distance, hvor han har vist store forbedringer og sat ny, dansk rekord. De bedste placeringer er en 15. plads i WorldCup og en samlet placering som nr. 24 på verdensranglisten.

”Jeg har trænet i Salt Lake City det meste af denne sæson. Der har jeg fokuseret på min teknik og har samtidigt øget trænings mængden væsentligt. Min trænings sæson starter for alvor igen allerede i maj måned. Træningen, bl.a. i Salt Lake City, USA, har virket godt for mig og jeg er tilfreds med mine seneste resultater. Det har givet mig forøget selvtillid frem mod den kommende sæson” udtaler Viktor.

Også direktør i Team Danmark, Lone Hansen, er godt tilfreds og udtaler: ” Det er positivt, at de danske skøjteløbere, i den netop afsluttede sæson, har præsteret flere gode resultater på det højeste internationale niveau og Elena Møller Rigas solide 6. plads til VM opfylder desuden Dansk Skøjte Union og Team Danmarks fælles resultatmålsætning”.

Det er bestemt også værd at nævne indsatsen fra brødrene Philip og Stefan Due Schmidt. Stefan var med under OL sidste år og valgte at starte sæsonen med at træne under varmere himmelstrøg, mens han gennemførte et praktikophold som afslutning på sin Bachelor. Det gav plads til lillebror Philip, der debuterede i WorldCup med at komme i finalen i MassStart, hvor han tog en samlet placering som nr. 22. Det giver store forhåbninger for Philip i MassStart frem mod OL.

Efter et intensivt trænings ophold i Holland kørte Stefan sæsonens VM, hvor han forsøgte sig med et stærkt udbrud over 3 omgange. Han blev desværre hentet af feltet på sidste omgang, men udbruddet viser den råstyrke, vi glæder os til at se mere af i næste sæson.

 

Fotos: Schmidt Photofraphy
Af Mariann Vasbo

 

 

 

 

Relaterede Indlæg

Natascha Lindenskov klarer Junior OL-kravet

Natascha Lindenskov kører Speed Skating i 13-års klassen. Hun bliver først junior i den kommende sæson, men den stærke pige kan allerede nu tidsmæssigt måle sig med kvalifikationskravet til Junior WorldCup. I midten af marts var Natascha i Calgary for at køre 3000 m ved CanAm4l Olympic Oval finale. Her kørte hun  i tiden 4.37,52, […]

Flot placering til VM for Pernille Sørensen

Pernille Sørensen løb op til sit bedste, da hun placerede sig på 26 pladsen med 54,36 point ved VM i Saitama, Japan. Det var første gang, at den 21-årige Pernille kvalificerede sig til VM, mens hun har løbet EM tre gange, sidst med en 23. plads som resultat. Og med 26. pladsen blev Pernille Sørensen […]

Pernille indtager Japan

  I morgen begynder træningerne til VM i Kunstskøjteløb i Tokyo, hvor 20-årige Pernille Sørensen fra Odense repræsenterer Danmark. Pernille træner dels i Odense, dels i Washington, hvor hun har arbejdet intenst med trænerteamet Kalle Strid og Mikael Olofsson siden The Nordics i februar, for at blive klar til VM denne uge. Det er især […]

Sponsor by

 
 
Navigation