Årets første internationale konkurrencer

DSU har de sidste måneder haft deltagere med ved to ISU Junior Grand Prix konkurrencer, hhv. i Bratislava 22.-25. august med Maia Sørensen, HI-KU og Nikolaj M. Pedersen, FSF og i Ostrava 26.-29. september med Maia Sørensen HI-KU og Lucas Strzelec, HSF. Både Maia og Lucas havde debut i det stærke JGP-felt, mens Nikolaj også deltog sidste sæson.

Niveauet ved JGP går lige fra verdenselite, typisk fra de store skøjte nationer som Rusland, Japan, USA og Canada til små og nye nationer som Argentina og Andorra. Når vi sammenligner os internationalt, er det ofte med de nordiske lande, som vi også møder ved the Nordics.

Hos pigerne lå Maia tæt på den bedste svenske deltager, hvilket er et højt niveau for os. Finland, og ikke mindst Norge, lå solidt bag os. Hos drengene blev vi ikke uventet slået af de stærke svenske deltagere, mens Finland og Norge slet ikke deltog. Vi er glade for, at vi kunne stille med to drenge i år.

Holdfoto fra JGP Ostrava:
Anni Petersen, Lucas Strzlec, Andrej Strzlec, Maia Sørensen

Alle tre løbere var meget opsatte på at gøre deres bedste, og var fine repræsentanter for DSU og Danmark.

Maias præstationer med fire forskellige, sikre tripplespring i velkomponerede programmer leveret med en overbevisende udførsel, kan vi kun være stolte og glade over. Det var en meget flot junior debut, og tegner lovende for Maias muligheder fremover, og vi kan håbe på at de opnåede point er nok til en deltagelse ved Junior VM. Maia opnåede 12 point mere i anden konkurrence i forhold til den første, og vi forventer, at pointene vil stige, når programmerne bliver løbet til med flere transitions, styrkede pirouetter og en trippel-trippel kombination.

For at begå sig på det høje internationale niveau må Nikolaj udvide sit udvalg af trippelspring, hvor de nuværende to ikke er nok på internationalt plan, selvom vi glæder os over dem herhjemme. Nikolaj er en underholdende løber at se på, og giver dermed meget til publikum med begge programmer, der har stort potentiale. Han har netop valgt at rykke op i senior rækken, og vil derfor ikke deltage internationalt som junior mere i år.

For Lucas var det i første omgang en prøve på at konkurrere internationalt på så højt niveau, og han har fået meget med hjem at bygge videre på. Trippelspringene skal på plads, for selvom han har gode pirouetter, godt grundløb og fine programmer, når man ikke op i rækken uden de svære spring, som har nået en sværhedsgrad fuldt på niveau med seniorerne.

Detaljer i programmerne, hvad lykkedes og hvad lykkedes ikke kan ses i resultaterne på ISU’s hjemmeside (link herunder).

BRATISLAVA
15. Maia Sørensen med 125, 74 point
20. Nikolaj Mølgaard Pedersen med 102,86 point

OSTRAVA
13. Maia Sørensen med 137,51 point
23. Lucas Strzlec med 88,89 point

 

 

 

Relaterede Indlæg

Debutanten Catharina bedst placeret ved Nordics

Ni løbere med trænere og to holdledere kom sent søndag aften hjem efter fem dage til The Nordics i Linköping, Sverige, hvor holdet har udvist stor holdånd, og hvor de ældste har hjulpet de mindste. Det har været nogle lange, sjove og lærerige dage med meget godt skøjteløb og skønne oplevelser. De bedst placerede danske […]

Fornem 6. plads ved VM i Mass Start til Elena Rigas

  Elena Møller Rigas blev i dag nr. 6 ved VM i Mass Start i Inzell efter et fantastisk løb, hvor hun tager point i hele to ud af fire mellemliggende sprinter. Med denne placering sørger hun således for, at Danmark får en Top 8-placering for tredje år i træk til henh. VM og OL. […]

Nordics begynder i dag

  I dag begynder The Nordics, også kaldet de Nordiske Mesterskaber, i Linköping, Sverige. Danmark stiller med i alt 9 løbere, idet vi desværre må undvære Nikolaj M. Pedersen og Maia Sørensen, der begge er skadede, Daniel Tsion, der venter på danske pas, ligesom Vanessa Sevidova har trukket sig fra konkurrencen. Følg det danske holds resultater […]

Sponsor by

 
 
Navigation