Karina Johnson stopper sin amatør karriere

af  Kamilla Banke Ravn
Karina Sinding Johnson, dansk seniormester 2009-2012, har valgt at stoppe sin amatør karriere med udgangen af 2012. Karina har de sidste 2 år stillet op for Hvidovre Skøjteklub, hvor hendes mor, Jane også startede sin skøjtekarriere.

Karina er født, bor og træner i. Miami, Florida. Hendes far Kent Johnson er amerikaner, og både mor og far er skøjtetrænere i deres egen skøjtehal. Kent var Herlev Skøjteklubs første træner for mere end 30 år siden.

 

Karina har dansk statsborgerskab, og har derfor gennem de seneste ca. 8 år konkurreret i Danmark og konkurreret for Danmark i internationale konkurrencer og mesterskaber. Karina har været dansk novice mester 1 gang, junior mester 1 gang og dansk seniormester hele 4 gange, 2009-2012.

 

Karina har været med til at bringe Danmark med på internationalt mesterskabsniveau igen efter næsten 10 års fravær.

Karina deltog i 4 Junior Grand Prix. Ved 2 af dem, i 2008 i England og Mexico, blev det til top 10 pladser, 10 og 7, de bedste JGP resultater en dansk pige har opnået. Ved Junior VM 2010 blev Karina nr. 16, og skaffede dermed 6 JGP pladser i efterfølgende sæson til andre danske løbere. Ved EM 2011 opnåede Karina en flot 17 plads og ved VM nåede hun så tæt på en finaleplads som nr. 26 i det korte program.

Karina har været med i årene, hvor vi har arbejdet målrettet med eliteudvikling og har været en mønsterelev på landsholdet, selvom hun ikke havde mulighed for at deltage i aktiviteterne her. Vi har været i tæt og løbende kontakt omkring Karinas træning.

Det har altid været en fornøjelse at være med ude, når Karina var til internationale konkurrencer og mesterskaber. Hun var seriøs og målrettet, en meget fin repræsentant for Danmark.

 

Karina sætter ikke skøjterne på hylden. En drøm om en showkontrakt blev til virkelighed i løbet af få dage. Karina starter i marts ud hos Royal Caribbean Cruise lines på en 6 måneders tur rundt i Caribien. Hvilken drøm at opnå.

 

Vi håber at finde Karina i skøjtesporten fremover, måske en dag som træner, teknisk specialist eller dommer.

 

Dansk Skøjte Union ønsker hermed Karina alt godt i fremtiden.

 

10. januar 2013

Ingelise Blangsted

 
 
© 2009-2010, Dansk Skøjte Union, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby
T (+45) 43 26 29 10, office@danskate.dk
sekretariatet er åbent mandag-torsdag kl. 10-14